Personligt Utflyktsmål

En insta-träff hos en keramiker i Skå

11 maj, 2014
Form från Skå

Igår träffade jag delar av det fina instagram-gäng som jag lärde känna på en instaträff i höstas. Det är fantastiskt roligt att träffa de vänner som jag umgås med på instagram. Den här gången föreslog Carina att vi skulle åka till Keramiker Eva Bergvall, Form från Skå, som håller till på Ekerö. Har följt Eva på instagram ett tag och njutit av hennes kreativitet på bild. Nu var vi flera som ville följa med och besöka hennes verkstad och butik. Den här gången blev det Carina, LiseLotte, Anna-Karin, Katarina och Therese.

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

Eva bjöd så generöst in oss till sin kreativa värld och visade både sina arbeten och berättade om hantverket och sin verksamhet. Det är en oerhört inspirerande värld att kliva in i och allt är så vackert. Ja, som ni ser var det bara att låta kameran gå. Vackra muggar, den fina kåsan i olika storlekar, ett tårtfat med småfåglar, små fina äggkoppar med plats för salt, kannor, krukor, ljusstakar, den kombinerade mortel-citruspressen. Hur många finheter som helst!

Form från Skå

Form från Skå

Form från Skå

raw food cheesecake

Det var dessutom så att Carina hade fyllt år dagen innan så jag bakade en raw-food-cheesecake som en liten överraskning och Eva såg till att vi alla fick kaffe. Och så trängde vi ihop oss där i hennes charmiga lilla verkstad och drack kaffe, smaskade tårta, pratade, skrattade och instagrammade. Såklart. Har lovat att lägga upp receptet på cheesecaken och det kommer. Det här blev en riktigt god skapelse. Knasgod, som någon sade.

Form från Skå
Finaste namnskylten jag någonsin sett.

Form från Skå
Tack, Eva för att du tog emot oss med öppna armar och så generöst bjöd in till några timmars invasion. Och tack tjejer för en underbar och mysig dag tillsammans. Den tog slut lite fort bara … utflykten avslutades förresten med en lunch på Äppelfabriken. Och jag ser redan fram emot nästa träff.

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply LiseLotte 11 maj, 2014 at 17:34

  Åh tack själv för den underbara tårtan. Jag ska knåpa ihop ett inlägg. Kommer i kväll ;-)

 • Reply LiseLotte 11 maj, 2014 at 17:34

  Åh tack själv för den underbara tårtan. Jag ska knåpa ihop ett inlägg. Kommer i kväll ;-)

 • Reply Karin A 12 maj, 2014 at 22:02

  Så trevligt ni verkar ha haft och vilket fantastiskt ställe att besöka. Nyfiken på om du fick med dig något hem? Kram

  • Reply annelie 13 maj, 2014 at 09:18

   Verkligen en plats väl värd ett besök. Fick med mig hem en vacker mugg/kåsa (som jag visade på insta häromdagen) och två små skålar. Och så ångrar jag att jag inte köpte den där kombinerade morteln/citruspressen … Fin tisdag till dig och kram!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.