Personligt

Finheter och godsaker. Ögongodis och praliner.

7 september, 2014

 
Vi åkte till Uppsala igår. Min mamma, min dotter och jag. Anledningen var främst att jag ville hälsa på Jessica i hennes nyöppnade butik, RetroLyckan. Vi har följt varandra på instagram ett tag och det kändes roligt att både få besöka en precis förverkligad dröm, och att få med min loppis-intresserade mamma på en rundtur och se om vi tillsammans kunde göra några extraordinära fynd. Jessicas butik är fylld med finheter från främst 50-60-70-talet och det var verkligen roligt att gå runt och titta på alla fina saker. Oerhört fint exponerat, ordning och reda, och sorterat efter färg. Ett sant nöje då att komma på besök. Och så mycket att titta på! Fick gå flera varv runt i butiken och åt olika håll och ändå kändes det som att jag upptäckte nya saker hela tiden. Det nästan första jag fick syn på var något som jag länge traktat efter så en påse fick komma med hem. Med vad ska jag visa en annan dag. Men hjärtat slog lite extra volter. Och så roligt att ha ett minne med mig hem från just RetroLyckan.

 
 
Jessica tipsade oss om andra fina ställen att besöka och vi avverkade nog 5-6 stycken secondhandbutiker i form av bland annat Myrorna, Röda Korset, S:t Erikshjälpen, Form och Design. Vi stannade också till i centrala Uppsala och parkerade intill Saluhallen. På väg ner mot kanalen finns några fina hantverksbodar och där håller bland annat den begåvade floristen Monika Ågren till. Många vackra arrangemang att njuta av. Energin fylldes på i form av go’fika, en liten promenad, en skördemarknad och till sist en välsmakande lunch i en italiensk saluhall som uppenbarade sig just när vi var som hungrigast. Sedan var vi rätt belåtna, både av god mat och av intryck. Lustigt nog blev det inga fler loppisfynd. Med tanke på hur många hyllmeter som avverkades hade jag väl ändå trott att något mer skulle ha hittats, där längst in, något som ingen annan hade sett. Men dagen var fantastisk. Sällskapet det bästa. Och Uppsala är verkligen ett trevligt utflyktsmål med massor av sevärdheter.
 
 
Väl hemma gick jag en runda i trädgården och plockade mig en bukett. En solros fick sällskap av vit sköldpaddsört, kärleksört, ringblommor, salvia, gräs, höstsilverax, rosenflockel. Och så stjärnflockan som nu blommar en andra gång. Lycka.
 
 
Heter man Annelie är det klart att det får följa med några praliner hem från Annelie K i Uppsala.
De bästa pralinerna sätter hon sitt namn på, berättade pralinmakerskan. Det stämde nog fint det.
 
 
En dag fylld av njutning. För både öga, mage och sinne.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.