Personligt

Söndagsbrunch

 
 
 
För knappt en månad sedan firade vi att vi fått en 16-åring i huset (jösses, vart tar tiden vägen!). I år passade det bäst med att bjuda in till kalas dagtid och vi bestämde oss för att bjuda in till en söndagsbrunch. Vi dukade upp med allehanda godsaker och sådant som skulle passa alla gäster.
 
Vi bjöd på nybakat bröd, både med och utan gluten såklart. Den goda rågsiktslimpan, kalljästa frallor, glutenfria baguetter och det goda glutenfria frukt- och nötbrödet som nästan är som godis. Ett fat med kallskuret, små minipajer med ost och skinka, ugnsbakade ägg med feta och spenat, bacon såklart, och laxtårta. Till sist fruktsallad, scones, marmelad och ost samt amerikanska pannkakor med lönnsirap. Riktigt gott blev det och vad himla trevligt det är med den här typen av plockmat.
 
 
Så trevligt att servera i små portionsglas också, som fruktsalladen. Sconesen lade vi i formar, en klassisk sconessmet på filmjölk, saftigt och gott. De glutenfria bakades ut som kakor och delades i fyra.
 
 
Tårtan fastnade bara på bild med hjälp av mobilkameran.
 
Och så tårta såklart. En prinsesstårta var födelsedagsbarnets önskan. Och såklart han fick det. Med extra många marsipanrosor som lillasyster gjort. Tänkte jag skulle dela med mig av några av recepten framöver. Ni kanske är flera som går i brunch-tankar. Första receptet kommer inom de närmaste dagarna. Tror minsann det får bli laxtårtan!
 
Ha en skön onsdag kväll.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 18 februari, 2015 at 19:38

    Åh vad gott allting låter och jag håller helt och hållet med om att brunch är ett väldigt trevligt sätt att umgås. Varför gör man det så sällan, jag bara undrar. :)

    Kram Ulrica

    • Reply annelie 18 februari, 2015 at 19:47

      Jamen precis, det undrar jag med! Får bli ändring på det nu :) Tack snälla för fina ord. Och kram.

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.