Personligt

Annelies glutenfria i tidningen BAKA

26 mars, 2015
 
Den fina porträttbilden på mig som finns både på bloggen och i tidningen har min dotter Elin tagit.
 
Idag finns nya numret av tidningen BAKA ute i tidningshyllorna och jag har äran och glädjen att få fylla fyra av sidorna med recept och bilder på bröd och bakverk, allt glutenfritt och en del även mjölkfritt. Så himla kul! Den där dagen när chefredaktör Åsa hörde av sig och undrade om jag kunde tänka mig att göra fyra sidor glutenfritt i nästa nummer så hörde jag mig själv svara ja. Utan att tveka. Egna recept hade jag ett par på lager, men de nästkommande veckorna blev det till att baka och baka och prova mig fram. Familjen fick provsmaka och tycka till. Och då för några veckor sedan var det ännu mörkt om morgnar och kvällar så fotograferingen fick koncentreras till två helger. Men det gick ju finfint och nu är det äntligen där, i tryck. Konstig känsla, men helt underbart härlig. Och så fick jag lära mig ännu något nytt här i livet. Jösses vad roligt det är när man gör något man älskar och älskar något man gör.
 
 
Så här ser nya numret ut, ett fullspäckat och härligt färgsprakande nummer. Du har väl heller inte missat att tidningen BAKA äntligen fått en egen hemsida där jag numera också bloggar. Och finfint sällskap har jag. Just nu ligger ett recept på mitt spröda sesamknäcke uppe. Min bloggsida hittar du här.
 
Hoppas att du hittar något du gillar.
Kanske baka något gott till helgen?

You Might Also Like

15 Kommentarer

 • Reply Petra /Popetotrora 26 mars, 2015 at 21:27

  Så himla kul! Duktiga du…! :)

  • Reply annelie 2 april, 2015 at 10:26

   Tack snälla Petra. Glad Påsk-kram!

 • Reply Emma 26 mars, 2015 at 21:54

  så fint Annelie! Stort grattis!

 • Reply Katarina 27 mars, 2015 at 04:10

  Jätteroligt och grattis!

 • Reply Grattis Anneli, så kul! 30 mars, 2015 at 13:30

  Grattis Anneli, så kul!

  • Reply annelie 2 april, 2015 at 10:27

   Tack snälla, Catharina!

 • Reply Karin A 30 mars, 2015 at 22:58

  Så kul och ett varmt grattis! :)

 • Reply Anonym 20 juni, 2015 at 20:10

  Så kul med tidningen! :D

 • Reply Mats Ewerlöf 13 mars, 2016 at 15:17

  Hej Anneli,
  Efter att ha misslyckats med att baka ett glutenfritt bröd på durra och bovete (det blev ingen deg, bara soppa, trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Så hittade jag ditt recept men utan rapsolja och potatismjöl som du tydligen lagt till i en ny version. Följde receptet exakt och lät det jäsa en kvart längre för det såg så vattnigt ut. Detta blev heller ingen deg, bara lös soppa. Om man följer receptet, varför blir det ingen deg och inget bröd?? Vad gör jag för fel? Ditt glutenfria bröd ser så fint ut på bild. Skulle gärna vilja baka ett sådant. Hur i hela fridens namn ska man lyckas? Ska jag försöka mig på varianten med potatismjöl och rapsolja?

  Vänliga hälsningar
  Mats

  • Reply annelie 13 mars, 2016 at 19:50

   Hej Mats,
   Vad bra att du hör av dig för det tråkigaste som finns är att misslyckas med ett recept. Jo, det stämmer att jag utvecklat receptet men det handlar mer om att jag tycker att konsistensen på det bakade brödet blir bättre. Det första receptet har ibland en tendens att bli lite undergräddat.

   När du skriver att degen bara blir en lös soppa så är jag rätt säker på att du inte använt rätt sorts bindningsmedel. I receptet står fiberhusk eller malda psylliumfröskal, har du verkligen använt det? För om du använt hela psylliumfrön så blir det fel. Du ska använda antingen http://www.lindrooshalsa.se/glutenfritt/fiberhusk/ eller http://www.risenta.se/produkter/mjol-flingor-socker/psylliumhusk Använder du det så märker du att degen blir fast redan när du rör ihop den eller efter att den stått några minuter. Det blir absolut ingen soppa. Kan detta vara lösningen tror du? Och gör gärna enligt mitt senaste recept https://blomsterochbakverk.se/2016/february/durra-och-bovetebrodet-vart-glutenfria-favoritbrod-nu-annu-battre.html för det tycker jag är ännu lite bättre. Berätta gärna om du tror att min gissning är rätt och hur det går.

   Såklart att även du kan baka detta bröd och få det riktigt bra – lycka till! Och hör av dig om du har fler frågor.

   Allt gott,
   Annelie

 • Reply Mats Ewerlöf 13 mars, 2016 at 22:11

  Hej, och tack så mycket för det supersnabba svaret. Jo, jag använder Risentas psylliumhusk. Mysteriet kvarstår. Jag gör ett försök tilllängre fram med ditt "uppgraderade" recept och hör av mig hur det avlöpt.
  Vänliga hälsningar
  Mats

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.