Personligt

Matbloggspriset 10 år och matbloggsträff

7 november, 2015
 
 
I förrgår hade jag glädjen att få tillbringa eftermiddagen och kvällen med delar av det här gänget och flera matbloggkompisar. I torsdags var det dags för prisutdelningen av Matbloggspriset och alla dess kategorier. Som ni kanske minns nominerades Blomster&Bakverk av er, mina fantastiska läsare, och kom till final i Folkets Val. En fjärdeplats blev det och jag känner mig så glad och stolt för det. På bilden ovan ser ni vinnaren av kategorin Folkets Val, härliga Zeina med bloggen Zeinas Kitchen, tillsammans med konferenciererna Anette Rosvall och Alexandra Zazzi. 
 
2015 års vinnare är:
 
Det stora matbloggspriset • Trattoria
Folkets Val • Zeinas Kitchen
Matbloggsprisets Hedersutmärkelse • Robbans bästa
Bästa Dryckesblogg • Winepunk
Bästa Bak- och Dessertblogg • Heavenlycupcake
Bästa Foto • Made by Mary
 
 Alla pristagare och fler bilder från prisutdelningen kan ni se här, på Matbloggsprisets hemsida.
 
 
Efter prisutdelningen hade vi ett par timmar att fördriva på Mitt Kök-mässan innan taxibilarna skulle ta oss vidare till matbloggsträffen. Självklart letade jag upp Monte Portcias monter där Josefin berättade om deras importerade viner från Portugal. Josefin och Alex har ganska nyligen startat upp sin verksamhet och det ska bli spännande att följa. Smakade på deras mousserande vin som var precis i min smak, mineraligt och friskt.
 
 
 
Fångad på bild av Caroline tillsammans med Ulrica,
som ju även är min bloggkompis på tidningen BAKA, och vår värdinna Monika.
 
Matbloggspriset firar 10 år i år och vi bjöds på en riktigt generös kväll på Thielska Galleriet hos Monika Ahlberg. Vi välkomnades med bubbel och fantastiskt goda snittar och Monika berättade om hur det kom sig att hon åter startade en caféverksamhet och resan dit. En härlig kvinna och personlighet! Kan varmt rekommendera ett besök hit. Vacker miljö, vällagat och framför allt hembakat.
 
Till middag bjöds vi en Kantarellsoppa med surdegsbröd. Till mig som inte klarar mjölkprotein serverades en härlig räksallad. Och så till kaffe och dessert bjöds vi på en kafé- och fikaresa av Gunilla från Västsveriges Turistråd som ska sätta vår fikakultur på kartan och Alingsås kommer att bli huvudstaden för detta. Gunilla bjöd på härliga Centraldammsugare och Läckökringlor.  
 
 
 
Innan middagen fick vi en visning av museet som har många fina samlingar. Vi fick också tillfälle att besöka utställningen Blomma för evigt som pågår till februari. Vilket hantverk – ett helt annat blomsterpill än det jag brukar ägna mig åt! Handgjorda blommor tillverkade av tusentals glaspärlor och metalltråd som arrangerats i olika installationer av blomsterkonstnären Gunnar Kaj.
 
 
Här är jag tillsammans med Caroline • Älska att baka, Karin • Bagerskan, Fredrik • Fredriks fika, Ulrica • Krii’s Kitchen och Magdalena • Baka och dekorera. Har sett att både Caroline och Fredrik bloggat om dagen så in och kika hos dem för fler bilder. Och så alla andra som var med och förgyllde dagen, både gamla och nya bekantskaper så som Ilva, DianaRebecca, Sandra och framför allt eldsjälarna som ser till att vi fick en sådan härlig dag tillsammans, Kinna och Ylva.
 
Stort tack till alla som gjorde vår dag! 
Det är verkligen roligt att få träffas utanför blogg och instagram.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Ilva 8 november, 2015 at 18:08

  Det var jättekul att träffas igen, både på matmässan och ute på Thielska Galleriet-jag hoppas att det blir en årlig vana!

  • Reply annelie 8 november, 2015 at 19:42

   Tack Ilva, detsamma till dig, och det hoppas jag också!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.