Personligt

Min hälsoresa

12 september, 2015
Tidigare har jag skrivit här om min hälsoresa, för så kan jag nog kalla det. Vägen har varit lång och jag vågar inte riktigt ropa hej ännu men möjligen har jag kommit i mål med en långsiktig lösning som jag tror gör nytta på flera plan. Sedan tre år tillbaka har jag dragits med hudsjukdomen rosacea i ansiktet. Röda utslag och små varblåsor som kliar och irriterar, och framför allt har det känts jobbigt att visa sig ute när rosacean varit som värst. Ansiktet är svårt att dölja och jag har inte känt mig bekväm med att dölja utslagen med kosmetika. Antibiotika hjälpte inte ett dugg och jag sökte tidigt alternativa vägar. Till att börja med plockade jag bort gluten från min kost, vilket jag mådde bra av och utslagen minskade något, men sen blev det med tiden sämre igen.
 
Om du vill läsa tidigare inlägg har jag skrivit om det här, här och här.  
 
Det jag till sist gjorde var en så kallad ES Teck-analys (eller kroppsscanning) som bland annat visade att jag var känslig mot mjölkprotein (komjölk) och att jag hade en kraftig inflammation i mina tarmar. Den diet jag sedan körde ett par månader gav resultat i kombination med diverse kosttillskott jag tog för att läka inflammationen och bygga upp tarmen med goda bakterier. Min mage har egentligen aldrig varit i balans och ju mer jag läst om rosacea (och andra hudsjukdomar med för den delen) så har jag förstått att utslag i ansiktet står i direkt relation till hur dina tarmar mår. Då spelar det ingen roll att man smörjer ansiktet med antibiotika eller ekologisk olja eller annat. Det dämpar bara symptomen, det läker inte källan till det dåliga. 

Många har uttryckt sin förvåning när jag berättat om min kostomläggning eftersom jag är en person som många tycker redan äter så nyttigt. Och det har jag också tyckt. Är och har alltid varit mån om vad jag stoppar i mig. Mycket grönt, ekologiskt, varierat och nyttigt. Och ändå har det inte hjälpt hela vägen. 

 
 
En smoothie på fryst mango, osötad mandelmjölk, chiafrön, kokosflingor och krossade linfrön.
 
Så i våras blev jag av en god vän introducerad för en produkt som lät som en lösning på både mina och min familjs problem med hälsan. När något låter lite för bra för att vara sant blir jag skeptisk och efter att ha testat många saker och haft kökshyllorna fulla med pillerburkar, så kände jag först att jag bara inte orkade prova ytterligare en produkt. Men jag läste på och jag googlade. Läste om andra som blivit hjälpta. Inte bara med hudproblem, utan även mage och många andra bekymmer. Och framför allt så skrev flera att de kände sig mycket piggare och att både egna och barnens sjukdagar minskat. Att immunförsvaret stärkts. Vi blev övertygade och bestämde oss för att prova, hela familjen. 
 
Produkten heter Juice Plus+ och har funnits på marknaden i över 20 år, men är relativt nytt i Sverige. Åtskilliga studier har publicerats av forskare världen över. Det mest intressanta med produkten är att det är 3 olika kapslar innehållandes grönsaker, frukt, bär som odlas och växer giftfritt, skördas solmoget vid exakt rätt tidpunkt och omedelbart pressas och torkas på låg temperatur. Det vill säga att alla näringsämnen bibehålls och hela plantan med alla dess fördelar tas tillvara. Skillnaden då mot att köpa frukt och grönt i butiken här hemma är att den färdats lång väg och dessutom skördats innan den är solmogen och hunnit utveckla alla viktiga näringsämnen. 
 
Äter man av alla 3 kapslar och full dagsdos (2×3 kapslar) får man i sig 26 olika frukter, bär och grönsaker. WHO och Livsmedelsverket säger att vi bör få i oss 5-9 portioner frukt och grönt per dag. En portion är en handfull kan man säga och det blir rätt mycket. Så med de här kapslarna skulle jag egentligen inte behöva äta något annat. Jag får i mig all näring jag behöver. Men det är ju fortfarande gott att sätta tänderna i frukt och grönt.
 
 
Barn tar Juice Plus+ i form av tuggisar, mjuka tabletter.
Ungdomar och vuxna tar kapslar, och har man svårt att svälja dem kan man
lätt öppna dem och blanda pulvret i en smoothie eller ett glas juice.
 
Det avgörande med Juice Plus+ är att näringen arbetar på cellnivå. Kroppen plockar upp precis vad den behöver varje enskild dag. Och det är 100% naturligt. Den långsamma torkningen koncentrerar råvarorna och tillvaratar och bevarar fytonäringsämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen. I processen tas även stärkelsen bort, vilket innebär att kapslarna varken innehåller socker eller fruktos. 
 
Nu när jag märker att det här faktiskt fungerar för hela familjen så har jag blivit än mer nyfiken. Näst på tur står att lära mig mer om fytonäringsämnen. Växternas egna försvarssystem som skyddar även oss människor. Forskning visar att fytonutrienter kan förebygga och behandla en rad olika sjukdomar. Oerhört intressant och jag lär säkert återkomma i ämnet. 
 
Nu har vi ätit Juice Plus+ i 3 månader och så fin som min hud är nu sedan ett par veckor tillbaka har den inte varit på mycket länge. Då ska jag också tillägga att huden varit hemsk under sommaren, då det helt tydligt pågått en utrensningseffekt. Det här är ingen ’quick fix’ och ibland måste det som bekant bli sämre innan det blir bättre. Läser också att många inom kort upplever skillnad i just hud, hår och naglar. Jag har också känt mig piggare och peppar, peppar klarat mig undan förkylningarna runtomkring mig. Min mage är mycket bättre och det känns som att jag är på väg mot en frisk tarm. Jag har ätit gluten och inte fått en enda reaktion. Tidigare fick jag ont i magen som även svullnade rejält. Häromdagen fick jag i mig lite mjölk och inte heller då hände något. Tidigare har det gett precis samma symptom som gluten fast med ännu mer smärta. Tänk om det här läker mina tarmar så att överkänsligheten mot mjölk och gluten helt försvinner! Vi dricker alla mer vatten och sötsuget har försvunnit. Många berättar om IBS-besvär och allergier som helt försvunnit. Och mycket mer. Juice Plus+ har också en satsning på barns hälsa som innebär att om du som vuxen äter Juice Plus+ så får ett barn (4-21 år) äta gratis i max 4 år. Så har vi gjort och det känns så himla bra att vi alla får i oss det vi behöver.
 
Och egentligen är det väl rätt logiskt.
Att naturen och dess näringsämnen är det som kan läka oss.
Naturmedicin som är just naturligt, och inte syntetiskt framställt.

 
Om du vill veta mer om min hälsoresa eller undrar hur man beställer Juice Plus+ är du välkommen att maila mig på annelie@blomsterochbakverk.se Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter. Kan jag hjälpa någon mer att må bättre så blir jag bara glad. 

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 13 september, 2015 at 07:42

    Gud vad intressant! Jag måste absolut skaffa Juice Plus+ ?

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.