Personligt

2018 års topplista på Blomster & Bakverk

30 december, 2018
2018 års topplista

Idag vill jag bjuda er 2018 års topplista med de 10 mest populära recepten här på Blomster & Bakverk. Alltså de recept och inlägg som ni besökt allra mest under året som gått. Det recept på bloggen som ständigt ligger i topp är mitt glutenfria teffbröd. Det gör mig riktigt glad liksom ni som hör av er och berättar att ni äntligen bakat och ätit ett glutenfritt bröd värt namnet. Baklycka i dubbel bemärkelse!

Här kommer nu 2018 års topplista, varsågoda!

mitt teffbröd

∼ plats 1 ∼

På ohotad första plats, det recept som i princip varje dag ligger i topp på besöken här. Fortfarande ett av mina bästa glutenfria brödrecept som jag även gjort varianter på liksom flertalet bilder. Här hittar du receptet på Mitt teffbröd, det godaste glutenfria bröd jag ätit.

mandelkakor med saffran och apelsin

∼ plats 2 ∼

Årets raket får man väl ändå säga att de här juliga mandelkakorna blev. Oj så många som bakat dem och delat med sig i sociala medier. Så himla roligt när man får en idé som så många fler än jag själv tycker om. Här är mina Mandelkakor med saffran & apelsin.

glutenfritt lantbröd

∼ plats 3

Som ett lantbröd, fast glutenfritt. Ett riktigt populärt recept men jag vill också passa på att länka till en i mitt tycke bättre variant på detta bröd, Glutenfritt lantbröd, ny variant.

glutenfria hallongrottor

∼ plats 4

Om du följt mig ett tag så vet du att de godaste hallongrottorna är glutenfria. Det här receptet har jag gjort flera goda varianter av. Med saffran & hjortron, lakrits & björnbär, pepparkaka & lingon, vallmo & lemoncurd. Alltsammans finns förstås att hitta härinne.

glutenfria baguetter

∼ plats 5

Glutenfria baguetter, våra favoriter. Inser att jag själv inte bakat dessa på riktigt länge, får nog bli en deg på nya året. I detta inlägg hittar du också flera bra tips kring glutenfri bakning.

boeuf bourguignon

∼ plats 6

Här ett recept från riktigt långt tillbaka i tiden som av någon anledning många av er hittat, en makalöst god boeuf bourguignon på långkokt högrev. Bildformat och foto i begynnelsen av min bloggresa och här kan jag verkligen se hur jag utvecklats i mitt bildspråk. Lite kul ändå.

halloumivåfflor

∼ plats 7

När jag publicerade det här receptet blev det en riktig succé. Verkar som att både ni och jag tycker om enkla recept. Jag säger bara Halloumivåfflor – så makalöst gott!

mandelkakor med citron

∼ plats 8

Bakade en variant på den där klassiska italienska småkakan. Ni tyckte verkligen om mina mandelkakor med citron men ni blev som tokiga i varianten med saffran och apelsin, som ju placerade sig på andra plats.

glutenfri kavring med smak av kaffe

∼ plats 9

Blir riktigt glad att detta recept tagit sig in på topplistan då det är ett av de godaste recept jag fått till på länge. En glutenfri kavring med smak av kaffe. Så roligt att ni också gillar detta bröd!

skagenröra

∼ plats 10

Och så på tionde plats, en riktigt god röra. Ett recept vi lagade efter på en matlagningskväll och som blivit en riktig favorit här hemma. Vi gör den mjölkfri men går såklart att göra på båda sätt. Allt finns här: Skagenröra, det allra bästa receptet.

Tack för 2018!

Av naturliga skäl är det mest glutenfri bakning som kvalat in på 2018 års topplista men det gläder mig att ni även gillar ett par mer matiga recept. Får ibland frågor om jag har brödrecept med gluten och det finns såklart några sådana också. Nu när jag upptäckt att jag tål dinkel tänker jag mig en del experimenterande med dinkelmjöl under kommande år. Så det blir en fortsatt mix här av recept med och utan gluten, med och utan raffinerat socker liksom med och utan mjölkprotein. Och lite annat. Det vill säga det som vi bakar och lagar här hemma. Det blir ju det som hamnar framför kameran och här på bloggen.

Önskar så att tiden räckte till ännu mer experimenterande i köket. Så länge bloggandet är något jag gör i mån av tid så kommer självfallet familj och arbete först. Och jag tror att det är viktigt att lusten och kreativiteten får vara drivkraften. Inte krav på ett visst antal inlägg i veckan. Det tror jag märks och jag hoppas ni känner både bakglädje, blomsterglädje och matglädje härinne. Både i mina recept och mina bilder.

Är så glad att jag har detta mitt alldeles egna kreativa utrymme. Och är så tacksam att ni är så många som vill ta del av det. Stort tack för 2018 och jag ser fram emot att bjuda på ännu mer under kommande år.

Gott slut och Gott nytt år önskar jag er alla!
∼ Annelie ∼

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.