Personligt

Att få trädgårdsbesök av skogens konung

15 november, 2014
 
 
– ”Mamma, det står en älg däruppe!” utbrast min dotter igår morse när vi stod i sovrummet och blickade ut mot trädgården. Jag trodde hon skojade för jag kunde då inte se någon älg. Men så plötsligt bland alla grenar såg vi ett par bruna taniga ben som rörde på sig. Ja, jösses. Granntomten ovanför hade besök av en älg. Ut med kameran för att försöka fånga detta majestätiska djur. Och det var då inte svårt. Hon poserade så stilla. Sen ropade min dotter att det var två älgar. Såg mig oroligt omkring (!) men älgkon hade sällskap av en fjolårskalv alldeles intill sig. De tillbringade flera timmar däruppe med att mumsa på grenar och i böka i marken. De lade sig ner en stund då och då. Det är sällan man kommer så nära så det var fantastiskt att få se dem på så nära håll. De är stora! Fast jag vet inte, jag föredrar nog rådjur i trädgården …
 
 
 
Efter ett tag tog de sig nerför slänten till vår tomt, till det där äppelträdet som varje år bär så mycket frukt som tyvärr inte är god, så jag använder äpplena till dekoration i trädgården. Men det föll tydligen dem i smaken för de mumsade på och jag knäppte några bilder från vårt sovrumsfönster.
 
 

Och efter det lilla skrovmålet gick de åter upp och lade sig att vila en stund. Har hört att vi hade älg i området och flera har sett dem de senaste veckorna, men inte trodde jag att de skulle tillbringa en hel dag i villaområdet. Senare på kvällen läste jag på facebook att viltvårdare varit på plats under dagen. Älgkon har haft två kalvar men den ena blev nyss påkörd och den andra skadades. Viltvårdaren fick närma sig familjen för att se att kalven mådde bra, och älgkon hade varit lugn. Kalven var skadad på två ben men verkade må bra, dock lite undernärd. Så det var väl bra då att jag kunde bjuda på äpplen. Vi får se idag om de kommer tillbaka. 
 

Ett majestätiskt besök oavsett som jag är glad att jag fick uppleva.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.