Personligt

Att kura skymning

12 november, 2014
 

Vi går in i den mörkaste tiden på året. Mörkret om morgnarna. Den där sköna stunden vid frukostbordet. Till fladdrande sken och värmande ljus. En skön start på dagen. Dagen som känns kortare nu när mörkret smyger sig på tidig eftermiddag. Kvällarna som tillbringas i soffa under varm pläd, en kopp värmande dryck och så många ljuslyktor som går att uppbringa. Tror jag ska blanda till en omgång väldoftande kryddor att göra min egen chailatte på. Det var en så himla god upptäckt ifjol.

 
 

Att kura skymning. Ett uttryck jag verkligen tycker om. Det där att ha en stilla stund i lugnet, då när dagen gryr eller skymningen ger sig tillkänna. Att sitta själv eller tillsammans med andra. Landa i tankarna. Lyssna till sitt inre. Eller till musik. Kanske en sprakande brasa. Eller till tystnaden. Eller bara betrakta ett singlande löv. Eller besökande gäster på fågelbordet. Den allra finaste fågelmataren hittar ni förresten inne hos Petra. Det allra mysigaste den här tiden är väl just att tända ljus, som skapar både stämning och värme. Och det går åt en hel del. Ni tänker väl på att köpa ljus med 100% stearin? Här kan du läsa mer om varför det är viktigt. För både dig och miljön.
 
 
Att kura skymning, ja. En gammal företeelse som väl idag skulle gå under begreppet mindfulness. De är viktiga de där stunderna. Ta vara på dem. Och framför allt ta de stunderna. De kommer inte bara farande. Du ger dem till dig själv.

God morgon. Och njut dagen.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.