Personligt

Blomster & Bakverk blir bok, är så oerhört glad!

13 oktober, 2019
blomster och bakverk i bokformat

Blomster & Bakverk blir bok! Det här är fortfarande så ofattbart och jag känner att jag snart spricker om jag inte talar om det för hela världen. Det där som det någonstans funnits ett frö till har nu blivit verklighet. Allt är underskrivet och klart och jag kan äntligen berätta att jag ska göra en alldeles egen bok.

Ni är många som genom åren frågat mig när boken kommer. Det räcker att läsa om hur många bak- och kokböcker som ges ut varje år för att inse att konkurrensen är stor. Så ibland har en tanke om en digital bok fladdrat förbi. Något att ladda ned för de som så önskar, men det är ju inte alls samma sak. För mig som är kokbokssamlare av rang är det ju själva känslan av boken som är grejen.

Så hände det som jag inte trodde skulle hända. Frågan om jag någonsin funderat på att ge ut en bok med mina bilder och recept och om jag är intresserad av att ses. Och inte bara från ett förlag utan från tre (!) förlag. Jag gjorde ett synopsis för att försöka samla mina tankar kring vad det är för bok jag vill göra. Träffade förläggare från mindre och större förlag. Lärde mig massor av både möten och samtal. Hade ett personligt bokstöd som betytt massor i processen. Pratade med bloggvän som gett ut bok. Fick hjälp med det juridiska av en god vän. Och så stod det till sist klart att möjligheten låg där framför mig och jag tänkte att det är klart att jag måste ta den.

Blomster & Bakverk + Bladh by Bladh

Redan i första mötet med Annika Bladh på förlaget Bladh by Bladh kände jag mig trygg. Både vad avser förtroende och hur vi båda såg på innehållet. Jag förstod också att här sitter en kvinna som tycker att böcker är viktiga. Även hur det tryckta exemplaret känns i handen. Där och då kände jag att är det någon jag ska göra den här resan med är det Bladh by Bladh. Och jag är så innerligt tacksam för att Annikas dotter tipsade sin mamma om mitt instagramkonto. Tänk vilka vägar livet tar ändå.

Hösten 2020 kommer min bok ut och nu börjar arbetet med att ta fram recept och bilder så att jag skapar den allra vackraste bok jag kan. Och jag hoppas så att ni är med mig på resan och framför allt att ni kommer att tycka om den färdiga boken. Och vet ni, att utan er hade detta inte hänt. Det är er dagliga uppskattning som gör att jag vill skapa bilder och recept och visa för världen.

Är så ödmjukt tacksam för att ni är med mig. Det här ska bli så roligt!
Kram från Annelie, författaren.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Emma Thun 13 oktober, 2019 at 21:18

  Hurra för dig Annelie! Så himla roligt 💗

 • Reply Karin 14 oktober, 2019 at 06:47

  Åh vad roligt! Stort grattis till dig!

 • Reply Birgitta Höglund 14 oktober, 2019 at 13:35

  Men så roligt, grattis. Du tar så fina bilder, blir spännande att se dem i en kokbok. Annika är en mycket bra förläggare, jag håller på med min andra kokbok hos henne på Bladh by Bladh just nu.

  • Reply Annelie Andersson 14 oktober, 2019 at 13:57

   Tack snälla Birgitta, blev så glad när jag såg ditt namn på förlagets hemsida. Känns bra att läsa dina rader.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.