Personligt

En inspirerande resa. Och om att mötas.

3 oktober, 2014
 
Foto och styling matbild: Diana Dontsova
Inspirationsbilder: SF Girl by Bay och Aesthetically pleasing
 

I lördags kom äntligen dagen då jag och en av mina stora inspirationskällor på instagram skulle få tillfälle att träffas. Diana och jag har följt varandra ett bra tag och ni vet, med vissa personer är det så där att man bara fattar tycke. Det blir mer än att man bara gillar en bild – gillar förresten, jag tokgillar alla Dianas bilder – man lär liksom känna varandra. Och upptäcker gemensamma intressen. Diana är mer känd under namnet Diadonna på både instagram och blogg och jag har skrivit om henne här förut. Sen en tid tillbaka bloggar hon för Femina. Och tänk att jag minns den där dagen när hon skrev att hon skulle vara en av flera gästbloggare som gjorde en bild åt Lagerhaus. Så spännande det kändes (även för mig) och sen kan man väl lugnt säga att resan tog fart. Hennes bilder syns i både press, på nätet och så har hon medverkat i TV4 Nyhetsmorgon. Diana verkar dock vara en donna med båda fötterna på jorden och efter att ha träffats kan jag säga att den bilden stämmer.
 
 

Diana kom till Stockholm för att hålla en inspirerande föreläsning om foto och styling. Vi var en liten skara kvinnor som höll till i den lilla och oerhört välfyllda butiken Stilrummet där Marie hälsade oss välkomna. Många av oss som var där hade de gemensamma intressena mat, foto, blogg och styling såklart och en del bloggar medan andra finns mestinstagram eller pinterest
 
Jag visste inte så mycket om Dianas resa och vad som fick henne att starta sitt instagramkonto, men det var en härlig och personlig berättelse hon bjöd på och tänk hur livet ibland slumpar sig. Att rätt saker bara händer. Det där att känna att man är i ett ’flow’ och bara hänga med. Det är då jag är övertygad om att det blir bra. Och att man mår bra.
 
 
Foto och styling matbild: Diana Dontsova
 
Förutom Dianas fina reseberättelse så bjöd hon såklart även på handfasta tips och råd. Det som fastnade mest hos mig var ändå hennes beskrivning av hur hon tänker när hon skapar sin mat. För det är matkreatör hon kallar sig, inte kock. Hur hon ofta kan utgå från en miljöbild eller en bukett blommor eller fastna för en sinnesstämning eller viss färgskala. Det fick mig att börja tänka i nya banor och känna att inspiration kan hämtas på så många fler sätt. På nya platser. Och vid oväntade tillfällen. Det där ska jag ta med mig från vår eftermiddag där i butiken.
 
Ett möte som blev till flera möten och som inspirerade på ett alldeles särskilt fint sätt. 

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.