Fotografering Personligt

Nominerad till Bästa Foto 2018 av Matbloggspriset!

21 oktober, 2018
nominerad bästa foto

Nominerad till Bästa Foto

Igår kväll fick jag den fantastiska nyheten att Blomster&Bakverk är nominerad till kategorin Bästa Foto av Matbloggsprisets jury. Är både glad och stolt över denna nominering i en kategori som jag tänkt att jag en dag gärna skulle vilja bli nominerad i. Fotograferandet blir en allt större del av livet. Både utmanas och utvecklas och vill bara lära mig mer hela tiden. Fotar bara manuellt och i raw och själva redigeringen är en lika rolig del i den kreativa processen. Har massor kvar att lära och är så glad att jag har den här plattformen och er, kära läsare, som uppskattar det jag gör. Utan ert stöd och ständiga uppmuntran hade det inte varit detsamma.

Matbloggspriset fyra år i rad

Blomster&Bakverk nominerades ifjol till kategorin Stora Matbloggspriset. År 2015 och 2016 blev det finalplats i kategorin Folkets Val och båda åren slutade jag på en mycket hedrande fjärdeplats. Det här betyder alltså att Blomster&Bakverk varit omnämnt i samband med Matbloggspriset, som är Nordens äldsta bloggpris, i fyra år i rad. Med tanke på hur många fantastiska mat-, bak- och dryckesbloggar det finns därute så gör det mig riktigt stolt!

collage höstens bilder

find your inner peas

”Find your inner peas” kallar jag den här bilden med ett budskap om att ge sig själv de där viktiga mellanrummen.

stilleben vas

Nu under hösten har jag arbetat ganska mycket med en lite dovare ton. Beror dels på att jag tycker om det men även på att jag fyndat så fin rekvisita på loppisar. Det blir en helt annan känsla i sådant som är lite slitet och har en patina. Och så är det en utmaning att få till det rätta ljuset. Framför allt nu när antalet dagsljustimmar börjar bli en utmaning.

lyxig päronpaj med kompott glutenfri

 

Vad jag försöker säga är att jag är fantastiskt glad men även ödmjuk inför konkurrensen. Alla nominerade inom respektive kategori kan ni läsa om inne på Matbloggsprisets sida. Besök gärna bloggarna. Kan lova att ni kommer att hitta massor av både god och vacker inspiration. Nu väntar jag med spänning på prisutdelningen som sker den 9 november i samband med Food&Wine på Stockholmsmässan.

Ni håller väl tummarna!

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Rost och rädisor 21 oktober, 2018 at 22:13

  Grattis till nomineringen! Nu tycker jag det är din tur att vinna. Njuter så av dina bilder på Insta.
  Allt gott
  /Anette @atligatradgarden

  • Reply Annelie Andersson 21 oktober, 2018 at 22:17

   Tusen tack för dina värmande fina ord! Blir verkligen glad. Håll tummarna!

 • Reply Emma Thun 4 november, 2018 at 21:15

  Alla tummar hålls här!

 • Reply Sara 6 november, 2018 at 09:22

  Du e bara bäst! Håller tummarna.

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.