Picklad rödlök utan socker och bloggtips

9 april, 2019
picklad rödlök

Picklad rödlök är något jag tycker är så gott när jag får det på tallriken, men av någon anledning är det inget jag gjort själv. Förrän nyligen. Då jag ville pickla rödlöken utan socker så sökte jag på nätet och hittade då ett recept hos ingen mindre än min goda mat- och bloggvän Monika. Här har du någon som kan mat, bjuder på massor av kunskap och som dessutom har ett stort hjärta.

Bloggtips – recept och matkunskap med Monika

Matinspiration i massor hittar du på Monikas blogg Uplifting där hon inte bara delar med sig av recept utan även tips, tester, olika metoder, recensioner, nya produkter och mycket mer. Vi är en samling matbloggare som blivit goda vänner och som börjat ses hos varandra på middag. Senast var vi hemma hos Monika på en helt fantastiskt god middag. Njutning för alla sinnen med god mat, vacker dukning och massor av skratt och fina prat. Har tänkt att jag ska laga Monikas rätter här hemma men om du redan nu är nyfiken så bjöds vi på detta:

  • Svart-och-gult-röra med ett glas öl och liten nubbe serverades i väntan på varmrätten. Denna enkla röra var så vansinnigt god. Ett mycket trevligt sätt att inleda middagen på. Tror minsann jag måste göra röran i helgen!
  • Kalvlägg med fänkål, vin och citron. Himmelskt gott! Att tillaga fänkål så här gör jag gärna och det brukar bli mycket över till mig om man säger så. Tycker det är så gott. Tillsammans med kalvlägget och det fluffiga moset blev det perfekt.
  • Till dessert fick vi Tiramisu och det var nog den godaste jag någonsin ätit. Monika arbetar på ett ställe där hon håller i matlagningskurser och aktiviteter där det italienska köket har huvudrollen. Att hon snappat upp hur man gör den bästa tiramisun råder det inget tvivel om.

picklad rödlök

Picklad rödlök utan socker

Men tillbaka till den picklade rödlöken. Den blev mycket bra! Bara vatten, äppelcidervinäger och lite salt. När jag tipsade om detta på Instagram var det flera som tipsade om att de bara picklar med lime eller citron. Någon tipsade om äppelcidervinäger och honung. Men det var många som blev glada för ett recept utan socker, så jag tänkte att jag vill dela med mig här också. Här hittar du Monikas recept på picklad rödlök utan socker.

Hoppas att det smakar! Och tack Monika.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?