Pumpacupcakes med kanelfrosting

28 oktober, 2021
pumpacupcakes med kanelfrosting

Pumpacupcakes med kanelfrosting bakade jag på det sista av pumpapurén här hemma. Det blev både goda och saftiga små bakverk. Extra fina med den spritsade frostingen med smak av kanel. Jag är inte helt säker på om de ska kallas cupcakes eller muffins. Men å andra sidan spelar det väl inte så stor roll. Däremot att det smakar gott, och det gör det!

Smeten innehåller pumpapuré och hur man enkelt gör sin egen pumpapuré kan du läsa om här. Vill du dessutom göra bakverket glutenfritt står det i receptet hur du byter ut vetemjölet. De blev så fina och höll sig dessutom saftiga i flera dagar. Jag hade spritsat frosting på samtliga, så de fick stå i kylskåpet. Tänk bara på att de blir så mycket godare om du tar fram dem i tid och serverar dem rumsvarma.

Ett så bra sätt att baka med pumpa!

pumpacupcakes med kanelfrosting

Pumpacupcakes med kanelfrosting

12 st Ugn 175°

CUPCAKES
100 g smör
200 g (2 dl) pumpapuré
170 g (2 dl) strösocker
2 rumsvarma ägg
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk hel kardemumma, nystött
0,5 tsk malen kryddnejlika
1 krm salt
150 g (2,5 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver

FÖR KAKA UTAN GLUTEN ersätt mjölet med 60 g (1,5 dl) havremjöl, 80 g (1,5 dl) majsstärkelse och 10 g (1 msk) fiberhusk

KANELFROSTING
125 g (1,25 dl) kall vispgrädde
100 g kall färskost
30 g (0,5 dl) florsocker
1 tsk kanel

Cupcakes

Värm ugnen till 175°. Förbered en plåt med bakplåtspapper eller en muffinsplåt. Ställ sen ut muffinsformarna.

Smält först smöret i en stor kastrull och låt svalna något. Ha sen i pumpapuré, socker, ägg och kryddor. Rör om. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten med en slickepott tills allt blandats. Fördela smeten i formarna och grädda sen i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Känn med provsticka att kakan är torr. Låt därefter svalna på galler. Om du använder en muffinsplåt, lyft ur formarna och låt svalna på galler. Står de kvar i muffinsplåten blir de fuktiga.

Kanelfrosting

Vispa alla ingredienser till en luftig och spritsbar konsistens. Fyll sen en spritspåse och dekorera. Till sist kan du gärna toppa bakverken med några pumpakärnor.

Hoppas nu att det smakar!

pumpacupcakes med kanelfrosting

Fler recept med pumpa

Nu tycker jag att du ska kika in till mitt pumpaformade pumpabröd, även det bakat med pumpapuré. Därefter kan du ta dig vidare till detta inlägg med pumpa på fem olika sätt. Nu hoppas jag att du inspirerats till att baka och laga mat med pumpa!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Jag delar dagligen med mig av mitt skapande, så följ mig gärna på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns såklart där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar självklart gärna boken som present med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?