Quesadillas, gott tilltugg på enklaste sätt

4 mars, 2021
quesadillas

Quesadillas är ett gott och enkelt tilltugg som brukar gå hem i alla åldrar. Ursprungligen en mexikansk maträtt som förenklat är fyllda tortillabröd. Vi gjorde ofta quesadillas som ett lite matigare tilltugg när barnen var yngre och vi hade middagsgäster. Då kunde vi ta en stund innan middagen i lugn och ro medan de små magarna blev lugna.

Dessa är gjorda på allra enklaste sätt med tomatpuré, riven ost och oregano. Man kan ha i skinka, spenat, kyckling, grönsaker. Och rivna osten kan vara av hårdost eller mozzarella.

Quesadillas

16 bitar

4 tortillabröd
Tomatpuré
Riven ost
Torkad oregano

Lägg upp två bröd på bänken. Bred på ett tunt lager med tomatpuré. Strö över riven ost och krydda med oregano. Lägg på resterande bröd som ett lock och tryck till lite.

Hetta upp en panna på medelvärme. Jag tar bara lite olivolja då vår panna behöver det, men du kan också steka dem i torr panna. Värm ett par minuter på varje sida tills osten smälter och binder ihop bröden. Tryck gärna till med en stekspade lite då och då.

När bröden fått lite färg, lägg på skärbräda att svalna. Skär sedan varje bröd i 8 bitar och servera.

Du kan förbereda bröden. De funkar att äta kalla men är snäppet godare när de är ljumma så värm på lite lätt innan servering. Sonen sade att jag gärna får göra dessa fler gånger vilket jag betraktar som högsta betyg. Passar både barn och vuxna alltså.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?