Rabarbergrottor med egen kompott (med eller utan vitt socker)

17 juni, 2019
rabarbergrottor

Så här i rabarbertider passar det ju utmärkt att baka rabarbergrottor. Denna klassiska småkaka som är så vansinnigt god och smälter i munnen. Jag kokade en sats av min rabarberkompott och tillsatte rätt mycket nymortlad kardemumma när den var klar. En sats räcker till mer än en omgång rabarbergrottor, så njut av den på yoghurten eller till dessert. Håller fint i kylen i upp till två veckor. Denna gång provade jag söta med en fibersirap istället för lönnsirap och det räckte gott med en mindre mängd, ca en fjärdedels deciliter. Här hittar du receptet på min rabarberkompott.

Rabarbergrottor

Själva kakan så. De godaste syltgrottorna är glutenfria, så är det bara. Bakas på mandelmjöl, vilket kan ersättas med solrosfrön mixade till ett mjöl. Om du vill minska på sockret kan du använda exempelvis kokos- eller björksocker.  Det är inte så mycket socker i denna kaka till att börja med men sen beror det förstås också på vilken sylt som används. Och självfallet går det precis lika bra att göra allt detta med vanligt socker. Här hittar du receptet på de godaste hallongrottorna.

Att jag inte tänkt på tidigare att man kan baka rabarbergrottor, men den som väntar på något gott som de säger! Och det bästa av allt är att jag har ännu mer rabarber kvar att skörda ute i trädgården.

Ännu mera syltgrottor

Här finns mina andra varianter på syltgrottor – citrongrottor med vallmo, lakritsgrottor med björnbär, saffransgrottor med hjortron och pepparkaksgrottor med lingon.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?