Rabarberkladdkaka med fläderpannacotta är ett gott sätt att ta tillvara både rabarber och flädersaft. Kladdkaka är ju så enkelt att röra ihop och att skära ner en stjälk med rabarber blir extra gott. Ännu lite festligare blir det att dekorera kakan med en vispad pannacotta. I det här receptet smaksätter jag pannacottan med min hemmagjorda rosa flädersaft.
Rabarberkladdkaka med vispad fläderpannacotta.
Både kladdkaka och pannacotta görs med fördel dagen innan det ska serveras. Jag gillar verkligen när man kan förbereda så mycket som möjligt. Kladdkakan går såklart att baka samma dag och då är det toppen om den får några timmar i kylen.
Pannacottan däremot måste stå längre, gärna över natt, i kylen för att bli vispbar. Du kan också frysa in den ovispade pannacottan när den stelnat och låta den ligga redo i frysen.
Jag smaksätter ofta min pannacotta med någon slags krydda eller bärpuré, men man kan alltså också använda saft och variera sig med olika smaker. Ett smart sätt att smaksätta pannacotta året om.
Kakan är dekorerad med ätbara penséer. Det vackra keramikfatet kommer från min keramikervän Åsa Broquist Wall, Kvarnstugans lilla ateljé.