Rabarberkräm, gott och snabblagat

8 juni, 2022
rabarberkräm

Rabarberkräm är något av det godaste jag vet. Kräm är gott till både lunch och mellanmål. Härlig snabbmat på sommaren för min del, gärna tillsammans med nybakat bröd. Frukt- och bärkräm åt vi ofta när jag växte upp. Mina barn har inte varit lika förtjusta i det, men jag kokar gärna en stor sats kräm och har färdig lunch i kylskåpet.

Om du till exempel använder bara röda delen av stjälken till bakning eller dessert, släng för allt i världen inte resten. Då är det perfekt att koka ihop en kräm på det som blir över. Recept finns med i min senaste bok Baka & ta tillvara (annonslänk), där jag bjuder på både kräm, saft och marmelad av rabarber.

rabarberkräm

Rabarberkräm

Ett recept från blomsterochbakverk.se
4.5/5(1)
4-6
15-30 min

Rabarberkräm är något av det godaste jag vet. Kräm är gott till både lunch och mellanmål. Härlig snabbmat på sommaren för min del, gärna tillsammans med nybakat bröd. Frukt- och bärkräm åt vi ofta när jag växte upp. Mina barn har inte varit lika förtjusta i det, men jag kokar gärna en stor sats kräm och har färdig lunch i kylskåpet. Om du till exempel använder bara röda delen av stjälken till bakning eller dessert, släng för allt i världen inte resten. Då är det perfekt att koka ihop en kräm på det som blir över. Recept finns med i min senaste bok Baka & ta tillvara (annonslänk), där jag bjuder på både kräm, saft och marmelad av rabarber.

Ingredienser:

500 g (5 dl) vatten

45-85 g (0,5-1 dl) strösocker

600 g (1 liter) skuren rabarber

en näve jordgubbar eller hallon, fryst går bra

2 msk potatismjöl

Gör så här:

1. Koka upp vatten med socker. Lägg i skuren rabarber och bär.

2. Koka på medelvärme tills rabarbern mjuknat. Rör ut potatismjölet med lite vatten och tillsätt under omrörning. Rör ordentligt och åt alla kanter så att potatismjölet inte klumpar sig.

3. Låt nu bara koka upp och lyft sedan av kastrullen från värmen för att svalna.

Jag äter gärna krämen med lite mjölk. Justera mängden vatten efter hur tjock kräm du önskar. En varm sommardag är det gott att servera krämen som soppa med isbitar och tunna skivor av citron.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?