Rabarberlikör, så oväntat enkelt och gott!

25 augusti, 2019
rabarberlikör

Rabarberlikör blev veckans överraskning. Ja, alltså att det blev så himla gott. Kan inte ens minnas att jag ska ha köpt likör någon gång och de gånger jag blivit bjuden har jag nog tyckt att det är lite väl sött och liksom sliskigt. Men så visade vännen Ulrica med bloggen Krii’s Kitchen en så vansinnigt vacker bild på sin egengjorda rabarberlikör och eftersom det är roligt att prova nya saker så gjorde jag det!

rabarberlikör

Rabarberlikör på enklaste sätt

Att göra den här likören är riktigt enkelt. Man skivar rabarber och lägger i en burk, täcker med vodka och låter stå i ett par veckor. Sen tillsätter man vanilj som får ge ifrån sig smak under ytterligare en vecka. Till sist silas rabarbern bort och socker tillsätts. Sen in i kylen igen för att mogna ett par veckor. Plättlätt!

Vår likör har stått i kylen i källaren så jag har liksom råkat glömma bort den där flaskan med det vackert rosa innehållet. Så när Ulrica och jag åt lunch häromveckan och  hon frågade vad jag tyckte om rabarberlikören, så insåg jag att den nog fått mogna tillräckligt för att smakas av. Och jag blev faktiskt lite förvånad över hur gott det blev. Det är klart att likör är sött, men det här blev som en mer naturlig sötma eftersom smaken av rabarber är så påtaglig. Som en frisk sötma liksom. Svårt att beskriva men det här sättet att göra likör på kan jag mycket väl tänka mig att prova flera gånger. Kanske köpa fina små flaskor att fylla och ge bort i present. Vill man inte dricka likören som den är kan man säkerligen blanda drinkar med den.  Har sett att Ulrica också har recept på jordgubbslikör och limoncello.

Rabarberlikör och så mycket mer hos Krii’s Kitchen

Har du som jag ännu en omgång rabarber att skörda så kanske du vill prova att göra denna likör. Receptet finns hos Ulrica här. Och passa nu på att botanisera bland allt det vackra och inspirerande hos Ulrica! Hon är inte bara en god vän utan också en begåvad fotograf och det är så roligt att vi hittat varandra tack vare våra bloggar och att vi inspirerar varandra. Du hittar Ulrica på bloggen Krii’s Kitchen och på Instagram @ulricakrii

rabarberlikör

En annan slags rabarberdryck

Om du har en massa rabarber att göra åt med och inte vill göra något med alkohol är det ju fantastiskt somrigt och gott med rabarbersaft.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad
 • Hej,

  Har lite rabarber i frysen, tror du det fungerar att göra likör på? 😃

 • Har inte testat detta receptet men det måste ju göras men att råka ”glömma” bort likören tycker jag gör att ev spritsmak försvinner och bär/frukt gifter sig bättre med sockret så att likören inte blir så sliskigt söt.

  • annelie@blomsterochbakverk.se

   Du har så rätt i det, blir ännu godare med tiden.

 • Alltså Annelie!
  Så himla fina bilder på likören och erkänn att färgen blev helt sjukt snygg! :D
  Jag får säga att köpt likör smakar konstgjort och oerhört sött jämfört med den man gör själv. Precis som du säger så blir det en mer frisk sötma och du bara måste göra jordgubbslikören nästa sommar. Som saft med en vuxen touch.
  Supertack för dina fina ord om mig och mitt fotograferande och jag är så himla glad över att vi fick kontakt med varandra. Tänk vad internet är fantastiskt ändå.
  Kram Ulrica

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration. Skriv upp dig på min mailinglista här.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?