Bakverk & Tårtor

Nä, nu är det dags för en tårta igen!

 
Hög tid att det kommer in lite bakverk på bloggen igen. Vi har haft namnsdagsfirande i familjen den här veckan och eftersom delar av oss numera försöker äta glutenfritt letar jag lämpliga recept. Den här goda tårtan bjöd min mamma oss på när vi kom ner till Gotland och häromdagen rörde vi ihop en här hemma. Mums så gott!
 
Det här behövs till en frusen daimtårta:
 
4 äggvitor
1,5 dl socker
100 g mald mandel (eller mandelmjöl)
4 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
2 dubbeldaim
 
Och så här gör man:
 
Vispa 4 äggvitor och 1,5 dl socker hårt. Rör i 100 g mald mandel (jag använde mandelmjöl). Häll i form med löstagbar kant (jag brukar klämma fast bakplåtspapper i botten så att man lätt får loss tårtan och kan lägga på fat utan själva formens botten). Grädda botten i 175 grader i 30 minuter.

Vispa 4 äggulor och 1 dl socker lite pösigt. Vispa i en annan bunke 3 dl vispgrädde till det tjocknar. Blanda ihop äggsmet med grädde och rör i en hackad dubbeldaim. In i frysen och låt stelna några timmar. Ta fram en stund innan och dekorera med en hackad dubbeldaim. 
 
Hjärtans gott.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Inger 1 augusti, 2013 at 10:29

    Åh vad roligt att få inspirera dig med ett tårtrecept, försvinnande god eller hur?
    Kram från mamma

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.