Bakverk & Tårtor

Sol ute, sol inne, sol på fat och sol i sinne

 
Solskenskaka – denna klassiker till kaka som jag alltid brukar baka de där dagarna ni vet, när man riktigt känner att nu är sommaren här. Fast i år blev det inte så. Hamnade i det glutenfria bakandets värld och glömde helt bort vår somriga favorit. Men idag så står den på bordet. Så enkel och så oerhört god. Och visst har vi ännu dagar av sommar och solsken kvar. 
 
Så här bakar du en solskenskaka:
 
Smörj och mjöla en rund bakform (ca 22 cm). Värm ugnen till 175 grader.
Vispa 3 ägg och 2,5 dl socker tills det pöser, minst 3 minuter med elvisp.
Tillsätt 2,5 dl vetemjöl och rör till sist ned 100 g smör, smält och avsvalnat.
Häll smeten i formen och grädda i ugnens nedre del i totalt 35-40 minuter.
Ta ut kakan efter 10 minuter och strö över ca 25 skållade och skalade mandlar.
Fortsätt gräddningen. Låt sedan kakan svalna innan du stjälper den ur formen.
 
Klart att bjuda på lite solsken!

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Karin A 10 augusti, 2013 at 16:26

    Vilken underbart härlig sommarbild – den blir man glad av. :) Mysigt att se mer från er trädgård. Släntrabatten är jättevacker med sina olika färger och former. Ha en härlig lördagskväll! Kram Karin

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.