Bakverk & Tårtor

Ljuvliga muffins med smak av hallon och kardemumma

Kardemumma, denna gudabenådade krydda som doftar alldeles ljuvligt. För mig är det ett måste att köpa hel kardemumma och stöta själv. Använder den även till mat men framför allt bakverk och det är många påsar som förbrukas varje år. Kommer nog att bjuda er på flera recept här som innehåller kardemumma men jag inleder med dessa enkla muffins som snabbt rörs ihop och är godast nybakade. Jag har hallon i mina men det går att ersätta med annan favorit såklart.

Muffins med hallon & kardemumma

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma (hel som stöts)
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Hallon

Rör smör och socker. Tillsätt först ett ägg i taget och sedan resten av ingredienserna. Fördela smeten i formar och peta ner några frysta hallon i varje. Grädda i 200 grader i ca 20 min.

Och sedan är det bara att njuta. Av doften, av smaken och av stunden ♥

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Mariell 7 maj, 2013 at 20:37

    Det här receptet blir perfekt att prova nu när det är långhelg! Och brödet vill jag också baka! Fin och inspirerande blogg du har!

    Kram från din Instavän astromella

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.