Bakverk

Chokladtårta de luxe

10 oktober, 2013
 
Om du tycker om choklad och tårtor så kan jag varmt rekommendera denna godsak. Receptmakare är Linda Lomelino. Förstås. Älskar hennes böcker och älskar hennes fantastiska bilder. Ser nu att det även lanseras cupcakesformar, almanackor och annat i hennes namn. Så himla kul att det kan starta med en blogg, leda till en bok och att den sedan översätts till flera språk. Imponerande!
 
 
En god vän till mig firade födelsedag i helgen och då hade jag med mig ett par tårtor. Den här chokladtårtan gjorde jag främst med tanke på barnen som skulle vara med. Men jag tror att min väns moster genast anslöt sig till skaran av choklad-glada barn :) I ursprungsreceptet görs tårtan med smak av både choklad och espresso, men det står i receptet att man kan ersätta kaffet med både vatten och vispgrädde, vilket jag då gjorde. Den här gången gjorde jag också som Lomelino och bakade bottnarna i bakformar som var 20 cm i diameter, så tårtan blev lite mindre i omfång men mycket högre. Ett väldigt trevligt sätt att servera tårta på tycker jag. Med anledning av att det var lite firande så hjälpte min pyssliga dotter till med fin dekoration till tårtan.
 
 
Vill ni baka tårtan själva så finns receptet bland annat här och här. I härliga boken Lomelinos tårtor så heter denna gudomliga skapelse ’Choklad- och espressotårta’. Vill ni inte baka tårtan själva och råkar bo i eller i närheten av Åkersberga, så kan ni beställa den av mig. Läs tidigare inlägg här om Bakverkeriet.
 
Avslutar chokladfrossan med detta härliga citat som min son skickade till mig för ett tag sedan:
 
Chocolate comes from cocoa
which comes out of a tree.
That makes it a plant.
Therefore, chocolate
counts as salad.
The end.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply little.u 10 oktober, 2013 at 11:14

  Jamen hur fin är din kommentar inne hos mig annelie. Stort tack!

  Och du, vad din blogg är FIN!
  Och den där tårtan – slurp! Säger denna sockerråttan :))

  Kram och ha en fin dag,
  och tack igen,
  Ulrika

 • Reply Anonym 11 oktober, 2013 at 13:40

  ser god ut :)

  • Reply annelie 11 oktober, 2013 at 14:05

   Tack så mycket :)

 • Reply Katarina 13 oktober, 2013 at 16:38

  Så vacker tårta! Ha en fin fortsättning på söndagen!

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.