
Om du tycker om choklad och tårtor så kan jag varmt rekommendera denna godsak. Receptmakare är Linda Lomelino. Förstås. Älskar hennes böcker och älskar hennes fantastiska bilder. Ser nu att det även lanseras cupcakesformar, almanackor och annat i hennes namn. Så himla kul att det kan starta med en blogg, leda till en bok och att den sedan översätts till flera språk. Imponerande!

En god vän till mig firade födelsedag i helgen och då hade jag med mig ett par tårtor. Den här chokladtårtan gjorde jag främst med tanke på barnen som skulle vara med. Men jag tror att min väns moster genast anslöt sig till skaran av choklad-glada barn :) I ursprungsreceptet görs tårtan med smak av både choklad och espresso, men det står i receptet att man kan ersätta kaffet med både vatten och vispgrädde, vilket jag då gjorde. Den här gången gjorde jag också som Lomelino och bakade bottnarna i bakformar som var 20 cm i diameter, så tårtan blev lite mindre i omfång men mycket högre. Ett väldigt trevligt sätt att servera tårta på tycker jag. Med anledning av att det var lite firande så hjälpte min pyssliga dotter till med fin dekoration till tårtan.

Vill ni baka tårtan själva så finns receptet bland annat här och här. I härliga boken Lomelinos tårtor så heter denna gudomliga skapelse ’Choklad- och espressotårta’. Vill ni inte baka tårtan själva och råkar bo i eller i närheten av Åkersberga, så kan ni beställa den av mig. Läs tidigare inlägg här om Bakverkeriet.
Avslutar chokladfrossan med detta härliga citat som min son skickade till mig för ett tag sedan:
Chocolate comes from cocoa
which comes out of a tree.
That makes it a plant.
Therefore, chocolate
counts as salad.
The end.
♥
6 Kommentarer
Jamen hur fin är din kommentar inne hos mig annelie. Stort tack!
Och du, vad din blogg är FIN!
Och den där tårtan – slurp! Säger denna sockerråttan :))
Kram och ha en fin dag,
och tack igen,
Ulrika
ser god ut :)
Tack så mycket :)
Så vacker tårta! Ha en fin fortsättning på söndagen!