Bakverk & Tårtor

Söt, sötare, sötast

21 oktober, 2013
 
Det har väl inte undgått någon att jag älskar macarons. Och framför allt att jag älskar att baka macarons. I fredags gjorde jag dubbla satser med lite varierande smak och utseende. Den här med smak av mjölkchokladtryffel fick omdömet ’den godaste macaron du någonsin gjort’. Men också ’det blir för sött med mjölkchoklad’. Och det är så där med macarons har jag märkt. Det är omöjligt att hitta den godaste fyllningen. Smaken är bekant som baken.
 
 
Jag är inte heller överdrivet förtjust i just mjölkchoklad men just den här varianten smakar ypperligt till en stark kopp kaffe. Ja, om ni frågar mig alltså. Fast, min son dricker inte kaffe och skulle nog sätta i sig denna utan omsvep. Ja, man får smaka sig fram i världen av macarons helt enkelt. Och det ska man väl kunna stå ut med.
 
 
Den här gången provade jag också att dekorera mina macarons,
både med spritsad mörk choklad som ovan och med dekorationssocker.
De blev nog ännu sötare då, de små franska godsakerna.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Anonym 21 oktober, 2013 at 18:49

  Jag har aldrig ätit en macaron, har velat så länge men det har aldrig blivit av. Dina ser riktigt goda ut :)

 • Reply Annika 21 oktober, 2013 at 21:29

  GOTT! Jag älskar macarons, men dom är riktigt knepiga att laga :)

 • Reply Anonym 21 oktober, 2013 at 22:29

  ser riktigt goda ut!

 • Reply lotta 22 oktober, 2013 at 03:31

  Så gott det ser ut!!

  Lotta

 • Reply Sonja {Dagmar's Kitchen} 22 oktober, 2013 at 09:23

  Oj, vilka fina macarons du gör! Det syns att du har övat ;-) Jag har aldrig blivit så förtjust i macarons – tyvärr, för de ser ju bara helt oemotståndliga ut. Men för mig blir det för sött, och då har jag ändå provat både hembakade enligt konstens alla regler och "finbageriets". Tror inte det är min grej helt enkelt. Men jag kanske ändrar mig om jag får smaka dina ;-) Ha en fin dag!

  • Reply annelie 22 oktober, 2013 at 09:49

   Ja, kanske det är mina macarons som får dig omvänd ;-) Det är sött med macarons, jag håller med och jag försöker hitta kombinationer med syrlig fyllning som väger upp mot det söta. Men många älskar sött. För mig blev det en utmaning att klara av att göra dem och jag tycker det är så roligt att göra just macarons. Och varje gång jag lyckas. Och så är det kul att bjuda på dem :) Kul att du tittade in hos mig. Fin tisdag till dig.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.