Bakverk & Tårtor

Jamen man kan ju göra cookies på gamla bruna bananer!

 
Vi äter inte särskilt många bananer i det här hushållet nuförtiden och de bananer som kommer hem är antingen eko-bananer eller inte alls. De stora bananjättarna göra sig icke besvär. Fördelen med eko-bananer förutom det mest uppenbara är att de håller sig fina mycket längre. Även om de blir bruna så tar det sin tid innan de mjuknar. Och när de till sist gör det så har jag av någon anledning inte riktigt hjärta att slänga dem. Och så bakar jag banankaka. Som ingen riktigt tycker om för att vi har lite svårt när banansmaken blir för mycket. Men det är ju så tokigt att slänga dem. Så ni kan tänka er glädjen när jag sprang på ett recept på havrecookies, där man behöver två riktigt mogna bananer, som faktiskt blev riktigt goda. Byebye banankaka, hello banan-cookie.
 
Havrecookies med banan & choklad
 
2 mogna bananer
2 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
4 dl havregryn (glutenfria om så behövs)
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt
en näve chokladknappar (eller hackad choklad, här kan man såklart använda både mjölkfritt och sockerfritt utifrån önskemål)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och rör ihop med nötsmöret. Blanda i havregryn, vaniljpulver och salt och rör om tills smeten är jämn. Till sist vänder du ned chokladen. Forma små bollar och placera på bakpappersklädd plåt. Tryck till dem och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
 
Enkelt är det också.
Och både gluten- och mjölkfritt.
Häpp!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mårtenssons kök 19 maj, 2015 at 21:14

    Inte dumt alls att kunna göra cookies på bananerna, låter gottigt! Vi fryser gärna in bruna, mjuka bananer och kör dom i en smoothie eller gör glass på dom, så vi uppskattar nya tips!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.