Bakverk Tillbehör

Mon dieu, vad det är roligt att baka macarons!

28 oktober, 2015
 
Åååhh, det är ju så roligt att baka macarons och nu var det verkligen alldeles för länge sedan. Bakade macarons nu i helgen när jag hade en tårtbeställning och det var så nedrans skoj att jag var tvungen att ta hand om lite mer överbliven äggvita. Det blev chokladmacarons som jag fyllde med en mörkchokladtryffel av enklaste sort men ack så himla gott.
 
 
 
Mörkchokladtryffel
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
 
Hacka chokladen fint. Häll vispgrädde och honung i en liten kastrull och koka precis bara upp. Dra kastrullen från plattan och lägg i den fint hackade chokladen. Rör tills allt smält. Tillsätt då det rumsvarma smöret och arbeta in i tryffeln så att den blir blank och jämn. Det bästa är att låta den ligga framme i rumstemperatur i några timmar för att tjockna till rätt konsistens men om du har bråttom går det att lägga in den i kylen i en 20 minuter. Fyll dina macarons och låt dem gärna ligga till sig i kylen till nästa dag.
 
Sen är det bara att njuta!

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emma 28 oktober, 2015 at 09:33

  Vilken vacker bild Annelie! Har fortfarande aldrig smakat en macaron, men var gång jag ser dina fina kreationer känns det som att det är dags…

  • Reply annelie 28 oktober, 2015 at 09:55

   Tusen tack, Emma. Tack vare din kommentar såg jag nu att det blivit något fel med första bilden, så uppdaterat :) Jag får väl baka en laddning och sätta mig på tåget västerut ;-) Du bjuder säkert på kaffe <3 Kram.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.