Bakverk Söndagsbilden

Chokladens dag och Fars dag

11 november, 2018
chokladens dag no bake chokladcheesecake

Chokladens dag firas den 11 november varje år och när den sammanträffar med Fars dag, ja då känns det ju självklart att överraska pappan med en chokladtårta. Mamman passade på att prova en idé på en no bake cheesecake med massor av choklad och med smak av espresso.

chokladens dag chokladtårta

Ny tårta på chokladens dag

En tårta med klassisk digestivebotten, en cream cheese-fyllning smaksatt med mörk choklad (70%) och espresso. Ovanpå alltsammans en ganache på 55%-ig mörk choklad och espresso. Tog undan en del av ganachen att ha till dekoration. Spritsade och lade till sist på världens godaste chokladdoppade kaffebönor. Är det chokladens dag så är det chokladens dag liksom, bara att ösa på.

Lärdom från detta första försök är att det blev rätt mycket fyllning och jag fick för mig att ta formen på 18 cm för att få en både mindre och högre tårta. Det blev alltså en lite väl mäktig tårta. En form på 24 cm skulle passat mycket bättre. Smakmässigt riktigt bra och kanske att jag skulle prova en annan choklad till ganachen. Nu såg man inte ens att det var ett täcke ovanpå cheesecaken.

Familjen tyckte nog ändå att det var ett godkänt första försök. Med tanke på mmmm-andet och de stora bitarna så är mamman nöjd.

Vad säger ni, ska jag dela med mig av receptet som det är? Och så får ni välja om ni vill göra en hög eller lägre tårta. En chokladtårta passar ju egentligen alla dagar. Inte bara på Chokladens dag.

Söndag är det också så veckans söndagsstilleben blir ett gott och chokladigt sådant. In och kika här för att se en mängd vackra söndagsstilleben.

Min fredag

Vill också passa på att från djupet av mitt hjärta tacka för ert fantastiska stöd i fredags. Så många fina ord som skrevs och tummar som hölls. Det räckte tyvärr inte hela vägen. Hade en intensiv och inspirerande dag på Sthlm Food & Wine och fick träffa många både nya och gamla bloggvänner. Alltid lika roligt! Här kan du läsa motiveringarna och se hela listan på årets vinnare Matbloggspriset 2018.

Självfallet är jag oerhört glad och stolt för min nominering i kategorin Bästa Foto men jag måste säga att all kärlek som östes över mig under de här dagarna känns ända in i hjärteroten. Tack!

Mera chokladtårta!

Om chokladtårta är något du tycker om så kan jag även varmt rekommendera denna chokladganachetårta med flingsalt.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Tina 11 november, 2018 at 21:13

    Vilken fin tårta! Dessutom toppen sammanträffande för pappa och chokladens dag! Förstår att det mmm-ades :))

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.