Bakverk & Tårtor Glutenfritt

Glutenfri tårtbotten

glutenfri prinsesstårta

God lördag, alla mina fina läsare. Igår hade jag glädjen att få baka en prinsesstårta till min älskade farmor som fyllde år. Ja, det är inte varje dag jag får baka till en 95-åring och jag är så tacksam att jag fortfarande har min farmor. Min farmor som står mig så nära och vars levnadsöde skulle kunna bli till en hel roman. Men det är inte därför jag skriver det här inlägget utan för att tipsa om en riktigt bra glutenfri tårtbotten. Framför allt om man vill baka glutenfritt, men den passar precis lika fint till alla som ska äta den för luftigare botten än denna är svår att finna. Och att den är glutenfri är det ingen som märker. Botten görs helt utan gluten och mjölkprodukter. Receptet finns på potatismjölspaketet och är en klassiker, men skulle du ha missat det så kommer receptet här.

Glutenfri tårtbotten

4 ägg
180 g strösocker
150 g potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, och då menar jag riktigt pösigt. I 5-7 minuter bör vispen gå. Blanda sedan i potatismjöl och bakpulver och vispa i en minut till. Häll smeten i smord form eller form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 35-40 minuter. Klart!

En tårtbotten kan man alltid ha på lut i frysen, om man nu är lagd åt det hållet, att man blir tårtsugen lite titt som tätt. När botten varit frusen är den dessutom lite enklare att dela, så det blir liksom ännu bättre.

Hoppas ni njuter fin helg. Imorgon utlovas solsken och 12 plusgrader, så hoppet om en kaffe på trappan närmar sig med stormsteg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.