Bakverk

Kaffebrownie med chokladkräm

15 mars, 2020
kaffebrownie

Kaffebrownie med chokladkräm, det är precis så gott som det låter. I min värld är kombinationen kaffe och choklad svårslagen. Särskilt när chokladen är en saftig brownie med kaffesmak. Och dessutom är hela härligheten toppad med den lenaste av krämer.

Kaffebrownie med chokladkräm, dansk och svensk inspiration

Receptet till denna ljuvliga skapelse kommer från den danska tusenkonstnärinnan Maja Vase. Vill du inspireras av sagolikt vackra bakverk är det bara att kika in till majavase.dk Jag har följt henne i så många år och bakat flera av hennes recept. Det må se avancerat ut men det är inte alltid det. Jag som njuter av vackra dekorationer och ett magiskt handlag kan scrolla genom hennes bilder länge. Inspireras av färger, dekorationer och smakkombinationer.

kaffebrownie kaffebrownie

Denna kaffebrownie är så otroligt god. Ni ser ju hur perfekt brownien är.  Jag tänker att du kan äta brownien precis som den är, men gör gärna den goda krämen. Du kan antingen spritsa eller bara bre ut den ovanpå kakan. Det blir så gott! Jag har ett par gånger bakat Majas brownie och toppat med hennes goda kaffecremeux. Det receptet hittar du här. En annan härlig godsak från Majas sida, som jag delade för många är sedan, är denna passionsfruktmoussetårta.

Jag vill passa på att berätta om en person som också inspireras av Maja Vase, nämligen bloggvännen Emma. Hon har översatt Majas recept och gjort kaffekrämen till en chokladkräm. Om du tycker det är enklare att läsa receptet på svenska hittar du Emmas recept här. Passa förresten på att besöka Emmas nya sajt brinkenbakar.se som verkligen fått ett rejält ansiktslyft. Här hittar du massvis med vacker och god inspiration. Och du har väl sett att Emma precis gett ut sin första bok, Baka och spritsa. Jag har fått hem boken och är så imponerad. Pedagogiskt, enkelt, vackert och olika svårighetsgrad. Ser fram emot att lära mig mer.

Under tiden njuter jag av ännu en kaffebrownie med chokladkräm.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.