Bakverk & Tårtor Glutenfritt

Kladdkakans dag … skulle kunna vara alla dagar …

Den sjunde november har tydligen utsetts till Kladdkakans dag. Denna svenska godsak som väl blivit nästan lika populär som kanelbullen och semlan. Eller? Kladdkaka kan i alla fall göras på många sätt och inför morgondagen tänkte jag passa på att tipsa om några pålitliga recept där resultatet blir härligt kladdigt. Kladdkakan ovan är en favorit med smak av både choklad och kaffe. Rättvisemärkt och ekologisk är den också, om man så vill. Receptet hittar du här.

kladdkakemuffins

Om du hellre vill njuta kladdkaka i mindre format passar det utmärkt med kladdkakemuffins. De här är bakade på glutenfri mjölmix och gjordes alltså i början av vår glutenfria period. Numera bakar jag helst inte alls på färdiga mixer utan enkom på naturligt glutenfria mjöler. Men visst kan det finnas undantag och detta kanske kan passa en del av er. Och här finns receptet.

kanelbullekladdkaka

Och nu till något helt annat och nytt i kladdkakeväg. Kanelbullekladdkaka. Alltså, jag visste att jag var tvungen att prova när jag såg receptet. Och visst var det gott. Även om jag kanske egentligen hellre äter en kanelbulle. Men det här går mycket fortare, är lite festligt och är det kladdkakans dag så passar den perfekt. Recept finns på flera ställen men jag bakade efter receptet hos Fixa själv.

semmelkladdkaka

Och på tal om annorlunda och väldigt goda kladdkakor så måste ni faktiskt prova semmelkladdkaka någon dag. Det smakar verkligen semla. Fast i tårtform. Samma sak här, går fort att göra och är riktigt gott. Denna är dessutom glutenfri då den görs på mandelmjöl. Receptet finns hos bästa Diana.

Sådär, då hoppas jag att jag kunna inspirera er till att baka något gott till morgondagens kladdiga tema. Och passar det inte imorgon så går det precis lika bra vilken annan dag som helst. Kladdkakans dag kan väl firas varje dag♥

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jeanette 6 november, 2016 at 20:07

    Gottit! Jag ska baka kladdkaka med vit choklad tryffel på imorgon :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.