Bakverk & Tårtor Glutenfritt

Kladdkakemuffins, med och utan gluten

kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins kan vara något av det enklaste att baka. Det går snabbt och det är enkelt. Och det blir makalöst gott!

Det här var nog det första bakverket som vår dotter lärde sig att baka själv. Smälta smöret kan de minsta behöva hjälp med. Men annars är det ett toppenbra recept då allt bara ska röras ihop. Framför allt blir det ett riktigt gott och chokladigt bakverk.

I ett sådant här recept går det utmärkt att ersätta vetemjölet med rismjöl för glutenfri variant. Jag bakar alltid med ekologiskt fullkornsrismjöl men det går precis lika bra med vanligt.

Kladdkakemuffins

14 st
Ugn 225 grader

100 g smör, smält
255 g (3 dl) socker
90 g (1,5 dl) vetemjöl eller 70 g (1,3 dl) rismjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg

Värm ugnen till 225 grader. Ta fram en plåt och ställ ut alla muffinsformar.

Mät upp smöret och smält på medelvärme. Ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck i äggen och vispa ihop. Rör ner det smälta avsvalnade smöret och vänd om med en slickepott till en jämn smet.

Fördela smeten i formarna med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Muffinsen ska stelna på ytan men vara lösa inuti, i vår ugn tar det exakt 8 minuter.

Ta ut plåten och flytta över muffinsen till ett galler för att svalna. Kan ätas både nybakade och kylskåpskalla. Goda som de är men kan såklart serveras med en klick grädde, en kula glass eller färska bär.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kladdkakemuffins, med och utan gluten – Matmartyren 18 oktober, 2020 at 05:08

    […] Kladdkakemuffins, med och utan gluten dök först upp på […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.