Bakverk & Tårtor

Lakritssnitt med extra krydda

lakritssnitt

Lakritssnitt, försvinnande goda! En klassisk kolasnittdeg som smaksätts med lakritspulver. Dessutom med lite extra krydda då jag strör över lakritsgranulat precis när plåten tagits ut ur ugnen. De är så goda!

Jag älskar att smaksätta med lakritspulver. Om du skriver ’lakrits’ i sökrutan högst upp till höger kommer alla recept med lakrits upp. Jag köper gärna ett bra lakritspulver som jag kryddar med vilket inte alls är som lakritsen på godishyllan. Med andra ord, prova gärna även om du inte är någon lakritsfantast i vanliga fall.

Lite längre ner lägger jag en länk till mina glutenfria lakritssnitt.

Lakritssnitt

Ugn 175 grader

100 g rumsvarmt smör
85 g (1 dl) strösocker
2 msk ljus sirap
135 g (2,25 dl) vetemjöl
2 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
ev lakritsgranulat att strö över

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt med elvisp i några minuter. Blanda därefter vetemjöl, lakritspulver, vaniljsocker och bikarbonat i en liten bunke. Vänd ner detta och vispa samman tills det blir som stora smulor och degen börjar gå ihop. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta ihop till en boll.

Dela sedan bollen i två lika stora delar och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Men se till att degen håller ihop och inte har några ihåligheter. I så fall behöver du arbeta ihop degen och rulla ut på nytt. Flytta över till en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna lätt med fingrarna. Jag tycker om att trycka lätt med en gaffel längs med längderna så att det blir ett räfflat mönster.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Strö över lakritsgranulat medan de ännu är varma och skär sedan längderna på snedden och låt kallna helt på plåten. Det är viktigt att du inte väntar för länge med att skära längderna. Skulle du inte ha lakritsgranulat hemma går det precis lika bra att utesluta.

Här hittar du mitt recept på glutenfria lakritssnitt.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.