Bakverk & Tårtor Glutenfritt

Mazarindagen, klart godaste klassikern ska firas!

12 mars, 2020
mazariner

Mazarindagen ser jag att det står i almanackan den 13 mars, så jag passar på att uppmärksamma den godaste av klassiker redan idag. Det finns en del varianter på mazarin eller mazarinkaka här på Blomster & Bakverk som jag så gärna tipsar om på nytt. Dessutom är alla naturligt glutenfria.

Den klassiska mazarinen är ett mördegsskal som fylls med en mandelmassesmet och till sist toppas med ett täcke vit glasyr. Det är ett omtyckt bakverk som genom åren varierats med en mängd olika smaker. Jag tillhör skaran som uppskattar mazarinen mer och mer för varje år. Både som kondisbit men även i stort format.

Mazarindagen. Eller dagarna.

Både 10 januari och 13 mars anges som mazarinens dag, så det verkar råda lite delade meningar om när vi ska fira godbiten. Jag som i allmänhet är något skeptisk till alla dessa temadagar tänker ändå att denna klassiker förtjänar en plats i rampljuset flera gånger om. Mazarindagen i all ära men dessa bakverk kan man njuta av många dagar om året.

mazariner

Det här är mazariner på ett lite annat sätt. En kaka jag tog fram  som en enkel glutenfri variant med bara lite socker.

mazarinkaka med kardemumma och blåbär

Jag gillar skarpt att göra mazariner i stor form, som kaka eller tårta. Här är min mazarinkaka med kardemumma och blåbär.

mazarintårta med flädercheesecake

Här är en lyckad ny variant som vi njöt av i somras. Mazarintårta med flädercheesecake, en mazarintårta som toppas med en cheesecakesmet som smaksätts med flädersaft. Så gott!

mazarintårta

För många år sen bakade jag denna somriga kaka, Roy Fares mazarinkaka med täcke av lenaste vaniljkräm. Tog slut i ett nafs.

jordgubbsmazarin med rabarber

Det här är ett recept som du kan bokmärka och plocka fram igen när första rabarbern kikar fram, jordgubbsmazarin med rabarber.

Hoppas nu att du fått lite inspiration till att baka mazariner i olika format. Ett riktigt gott bakverk som passar alla dagar.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.