Bakverk

Rawbollar med blåbär och nypon

21 september, 2017
rawbollar med blåbär och lakrits

Rawbollar är gott och passar mig som undviker det vita sockret och hellre äter något lite mer nyttigt sött. Fick frågan om jag ville få hem en kasse med produkter för att kunna göra två sorters rawbollar och det lät spännande tyckte jag. Smakerna nypon & choklad och blåbär & lakrits passade också fint.

Rawbollarna blev riktigt goda med mycket smak. Däremot blir det fortfarande rätt sött, både med mängden torkad frukt och fruktsoppan. Men visst kan det vara ett bättre alternativ och om du ändå har soppan hemma tycker jag att du kan prova. Själv funderar jag på om jag kan få ihop samma smaker men med mindre mängd socker. Lovar återkomma om jag lyckas.

Rawbollar med blåbär & lakrits

2 dl skalade pistagenötter
1 dl dinkelflingor
6 mjuka, torkade fikon (100 g)
1 dl torkade blåbär (70 g)
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl blåbärssoppa

kokosflingor
lakritspulver
finhackade pistagenötter

Mixa pistagenötter och dinkelflingor till fina smulor. Klipp fikonen i mindre bitar. Lägg i fikon, blåbär och vaniljpulver och kör smuligt. Tillsätt blåbärssoppan. Kör till en tjock smet. Forma till bollar, rulla i kokos, lakritspulver och pistagenötter. Ställ kallt i cirka 30 min. Förvara svalt.

rawfoodbollar med nypon

Rawbollar med nypon & choklad

2 dl sötmandel
2 dl havregryn
12 urkärnade, mjuka dadlar (200 g)
1 dl nyponsoppa
2 msk kakao

kokosflingor
nyponpulver

Mixa sötmandel och havregryn till fina smulor. Lägg i dadlar och kör smuligt. Tillsätt nyponsoppa och kakao och kör till en tjock smet. Forma till bollar och rulla i kokos och eventuellt nyponpulver eller nyponskal. Ställ kallt i cirka 30 min. Förvara svalt.

I samband med det här inlägget har jag fått hem en kasse med produkter och råvaror för att kunna göra ovanstående recept. Utskick och recept kommer från Sagolika.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.