Bröd

Grovt, glutenfritt, gott

3 november, 2013
 
Då var det dags igen. Har provbakat ett nytt bröd från fantastiska boken ’Nytt bröd’, som jag tidigare skrivit om både här, här och här. Den här gången ’Grovt bröd’ som snabbt blandas ihop, hälls i form och får jäsa ett par timmar innan det gräddas. Som med flera bröd i boken ska detta också helst vila över natt innan man hugger in på första skivan. Vilket det fick göra och imorse var det dags för provsmakning. Så. Himla. Gott. Har tyckt att alla bröd blir goda och lyckade och familjen smaskar nöjt i sig det glutenfria. Med sådana här recept saknar jag inte ”vanligt” bröd ett endaste dugg. Det enda som jag verkligen kan längta efter är en nybakad croissant, men det finns också med i boken så inom kort ska det också provas på. 
 
 
Författarna Maria Blohm och Jessica Frej har fått mycket välförtjänt press och medverkat i både tv, radio, tidningar och på mässor. De håller även i bakkurser runtom i landet, läs mer här. Längtar redan efter deras nästa bok som blir recept på bullar, mjuka kakor, tårtor och småkakor. Vad jag förstår kommer den ut i augusti nästa år. På recept.nu kan ni hitta fler recept från både boken och deras tårtapp. Här kommer receptet på Grovt bröd.
 
 
Gör så här:
Blanda ihop allt till en slät och ganska lös deg. Ha i psylliumfröskalen sist och rör sedan snabbt ihop allt. Häll i en smörad form (1,5 liters). Strö över lite boveteflingor. Låt jäsa i ca 2 timmar och grädda sedan i 175 grader i ca 75 minuter. Och som sagt, låt brödet svalna och vila ordentligt innan du skär i det. Helst till nästa dag.
 
 
 
Varsågod och njut.
 

You Might Also Like

Inga kommentarer

  • Reply Camilla 4 november, 2013 at 15:39

    Tack så mycket för receptet!! :)

  • Reply victoria - me & mike 4 november, 2013 at 18:16

    Men vilka vackra bilder! Och det ser så gott ut, precis som allt du gör. Hälsningar från ett höstvackert New York ( som vi tyvärr ska lämna idag ). Kram Victoria

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.