Bröd

Paleobrödet med ny twist

 
Paleo-brödet har jag skrivit om förut och det är en sådan där återkommande favorit som jag gör med lite längre mellanrum. Vet inte riktigt varför det ska gå lång tid emellan men det är väl för att jag hela tiden älskar att prova nya recept och baka olika sorters bröd. Nu har jag bakat Paleo-bröden på beställning i flera omgångar och blev så sugen på att baka mig en egen sats. Något jag gjort de senaste gångerna då jag bakat till kunder som håller strikt kost eller har speciella allergier är att tillsätta raw cacao nibs (i ursprungliga receptet står att man gärna kan blanda i russin eller mörk choklad). Det här lite bittra som raw cacaon tillför blev en riktig höjdare. Nu tål jag inte nötter så jag gör mitt paleo-bröd helt utan gluten, mjölk, ägg och nötter. Tänkte ni kunde få ta del av min version av receptet som kommer från fantastiska Green Kitchen Stories.
 
Det här behövs till 12 paleo-bröd: 
(gräddas i en muffinsform)
 
2 msk fiberhusk + 3,4 dl vatten

150 g sötmandel
150 g solrosfrön
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g pumpafrön

1-2 tsk havssalt
3 msk smält kallpressad kokosolja + lite extra att smörja formen med
om så önskas, en handfull raw cacao nibs (eller russin eller mörk choklad) 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa ihop fiberhusk och vatten, låt stå 5 minuter. Det ska bli en tjock gelé. Under tiden kan du mäta upp alla nötter och frön och lägga i matberedare. Mixa nu försiktigt genom att köra mixern kort, ett par gånger. Det ska bli grovt hackat, inte malet. Häll blandningen i en stor skål, tillsätt salt och olja och rör om. Tillsätt nu fiberhusk-gelén och blanda samman allt ordentligt. Använda händerna är nästan enklast även om det är rätt kladdigt. En stor gaffel funkar också. Låt nu blandningen stå i 1 timme. Fördela sedan smeten i en smord muffinsform, packa ihop och grädda i 50 minuter. Ta ut från ugnen och låt bröden svalna helt (viktigt) innan de skivas och äts. 
 
Bröden kan förvaras i kylen i upp till en vecka (gärna i en kökshandduk). Kan även frysas.
 
Gott om energi i det här brödet med alla nötter och frön. Gott att dela och äta med lite pålägg.
Eller bara njuta av efter en träning eller till en stor och rykande het kopp te.

You Might Also Like

46 Comments

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 08:43

    coolt

  • Reply biggeros 27 oktober, 2014 at 08:46

    Tack för tipset!! Det ska provas!!!

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:50

      Vad kul att jag kunde inspirera. Tack för dina ord!

  • Reply Dejan JUL 27 oktober, 2014 at 09:07

    Det ser helt underbart ut! Vad passar det till?
    i matträtts väg?

  • Reply Sussi 27 oktober, 2014 at 09:09

    Detta måste man ju testa.

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:49

      Tack! Vad kul att du blev inspirerad att baka ditt eget. Har du provat?

  • Reply Sara 27 oktober, 2014 at 09:20

    Ser otroligt gott ut :)

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:49

      Tack! Hoppas du blev inspirerad att baka ditt eget.

  • Reply Elin 27 oktober, 2014 at 09:50

    Ser ju hur gott ut som helst! :)

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:49

      Tack! Hoppas du blev inspirerad att baka ditt eget.

  • Reply Mamma Mindy 27 oktober, 2014 at 09:55

    Så fina o ser så goda ut :)

  • Reply MADDISENJ.SE 27 oktober, 2014 at 10:35

    Ser riktigt gott ut :D

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:49

      Tack! Hoppas du blev inspirerad att baka ditt eget.

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 11:34

    Ser riktigt gott ut!

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:48

      Tack, det är verkligen gott och vad glad jag blir för dina ord.

  • Reply Linn 27 oktober, 2014 at 11:50

    Otroligt fin blogg:) titta gärna in på min blogg för baktips:)

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 13:09

    Åh vad gott!

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 13:48

    gott!!

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 15:03

    åh mums vad gott!

  • Reply Amanda♥ 27 oktober, 2014 at 15:07

    Sersupergott ut! :)

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 15:22

    DEt ser ju sååå smarrigt ut!!

  • Reply KassandraPalma 27 oktober, 2014 at 17:54

    ser riktigt gott ut!

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 18:10

    Ser gott ut, smakar det ungefär som Paleobarsen man kan köpa?

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:47

      Tack snälla. Hhmm, har inte smakat de där barsen så det vet jag inte :) Men gott är det!

  • Reply Anonym 27 oktober, 2014 at 18:33

    Ser gott ut =)

  • Reply Jonna 27 oktober, 2014 at 19:54

    Måste testas! tack för recept!

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:46

      Tack snälla, vad glad jag blir att du tog dig tid att skriva en rad.

  • Reply Lova Danielsson 27 oktober, 2014 at 21:05

    Ser både bra och gott ut!

  • Reply Peasyeasy 27 oktober, 2014 at 21:17

    Vad smart att grädda i muffinsform, perfekta portionsbröd ju! :)

    • Reply annelie 5 november, 2014 at 20:46

      Eller hur! Så himla bra att kunna plocka fram en lagom bit i taget.

  • Reply Olini.blogg.se 27 oktober, 2014 at 23:04

    Ser riktigt gott ut!

  • Reply Anonym 28 oktober, 2014 at 06:33

    Mums, vad gott! :-)

  • Reply Marja - Baka Sockerfritt 28 oktober, 2014 at 08:43

    Vilket fräscht bröd, precis enligt min stil!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.