Bröd Glutenfritt

Hurbrasomhelst-brödet

 

 

Jo, det är så det kallas nu här hemma. ‘Hurbrasomhelst-brödet’. Både för att det är hur bra som helst men också såklart för att jag hittade receptet på inspirerande Hannas blogg Hur bra som helst. Här är det bara att dyka in i en värld av hälsosamma recept, vackra bilder och massor av inspiration. Första gången bakade jag brödet i en 1 liters brödform men häromdagen gjorde jag som Hanna och bakade brödet i en sockerkaksform. Blev både fint och lite festligt. Och faktum är att jag gärna tar mig en bit till koppen te istället för en sockerkaka. Precis så gott är det. Och sötman från mullbären och russinen är alldeles tillräckligt. Brödet är dessutom fritt från gluten, socker och mejeriprodukter. 

 
 

Hannas recept hittar du här.
 
Och så här är receptet:

1/2 dl mullbär
1/2 dl russin (jag hittade ekologiska och osvavlade – gott!)
1 dl quinoamjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk risproteinpulver (kan uteslutas, det gör jag)
1 krm kanel
1 krm örtsalt
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl valfri mjölk (jag använder osötad mandelmjölk)

Topping:
Hampafrön (har jag inte hittat ännu, har använt ekologisk sötmandel)
Mullbär
Aprikoskärnor (har jag inte hittat, använder melonkärnor som finns på påse)
Bitar av nyponskal
Chiafrön

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha därefter i mjölken och äggen. Blanda väl. Låt stå i 5-10 minuter. Häll smeten i en sockerkaksform smord med kokosolja. Alternativt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Brödet ska ha en krispig yta.

 

Hur gott som helst. Och hur bra som helst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.