Bröd

Nattjäst rågsiktsbröd blir nybakat till frukost

11 oktober, 2018
mellislimpa nattjäst rågsiktsbröd

Nattjäst rågsiktsbröd som snabbt bara rörs ihop och sedan får jäsa i rumstemperatur över natt är ett så enkelt sätt att baka på. Häromkvällen rörde jag ihop denna deg och det doftade så ljuvligt morgonen därpå. Låt gärna degen stå i tio timmar innan du bakar ut den.

Snittade bröden på ett lite nytt sätt den här gången och det blev kanske inte helt som jag hade tänkt men det är ju så roligt och övning ger färdighet. Ser ni att jag tänkte mig ett slags höstmotiv med blad?

nattjäst rågsiktsbröd

Nattjäst rågsiktsbröd till både frukost och mellis

Just det här brödet kallar vi mellislimpa och receptet har jag helt öppet och ärligt plockat från ett instagraminlägg hos Martin Johansson @paindemartin Det är många som ätit detta under åren och hummat av välbehag och jag delar så gärna bra recept vidare.

Så för er som inte sett detta tidigare, så kommer här en liten puff för detta enkla nattjästa bröd. Receptet hittar du här: Mellislimpa.

Lade upp en film på @anneliesblomsterochbakverk som visade när jag snittade bröden och fick några frågor om vad jag snittar med. Jag kallar det för en brödsnittkniv men just denna modell har utgått från den butik där den inhandlades. Däremot ser jag att det finns andra när man googlar, så sök på brödsnittkniv eller degsnittkniv. Man kan använda ett rakblad också, men jag tycker det är skönt att hålla i det där handtaget.

Så köp hem en påse bra rågsikt och sätt en deg i helgen. Man behöver såklart inte snitta bröden, men visst äter vi med ögonen också!

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Emma Thun 11 oktober, 2018 at 21:32

  Tycker det blev superfint!

  • Reply Annelie Andersson 11 oktober, 2018 at 21:33

   Tack rara Emma. Jo, jag tycker också det är fint, men du vet hur det är när man ser något annat framför sig. Smakade bra hursomhelst!

 • Reply Emma - Ta till vara 12 oktober, 2018 at 08:44

  Så fint och smart med nattjäst bröd!

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.