Dessert

Sött och syrligt

Citroner. Har alltid älskat citroner. Det syrliga och det fräscha. Lemon curd är också så gott, gärna ihop med maräng. Här hos Linda Lomelino hittar du i mitt tycke det bästa receptet på lemon curd. Inte för sött, utan alldeles perfekt avvägt. Kan användas till paj, glass, tårtor eller varför inte som tillbehör till nybakade scones.

Vi hade goda vänner hemma på middag i fredags och till dessert bjöds Vaniljparfait med just lemon curd och italiensk maräng. Minns att jag såg receptet när jag bläddrade igenom Allt om Mat nr 4 och tänkte att det där lät himla gott, men det var först när jag läste Annas inlägg som jag påmindes om det. Hos Anna på Rackarungar hittar du förresten massor av inspiration, titta gärna in där. Anna hade också modifierat receptet något och tillsatt mer vanilj, vilket jag följde och det blev himla gott.

Se där, ett tips på dessert till stundande pingst eller kanske Mors dag ♥

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anna/Rackarungar 12 maj, 2013 at 22:16

    Vilken snygg sprits du fick till!! Åh måste göra den igen, känns som min bästa dessert just nu. Snart ska jag byta lemon curd mot kardemummakokade rabarber, vad tror du om det? kram

  • Reply Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan 13 maj, 2013 at 17:40

    Ser helt underbart ut. Sitter bara här å ler. Älskar också citroner.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.