Dessert

Jordgubbsglass, världens godaste och enklaste

23 juni, 2019
jordgubbsglass

Denna jordgubbsglass är verkligen på riktigt världens godaste. Sommartid är bästa tiden att göra den, när jordgubbarna är som allra godast. För det blir världsklass att göra den på färska svenska bär. Det enda du behöver köpa hem färskt är jordgubbar och vispgrädde. Det är bara tre ingredienser i receptet och du rör enkelt ihop denna jordgubbsglass hemma, du behöver ingen glassmaskin och det är ett så enkelt sätt att göra sin egen glass på. Med andra ord, gör den bara!

jordgubbsglass

Jordgubbsglass

250 g jordgubbar
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
2,5 dl vispgrädde

Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa till en puré. Blanda nu purén med den söta kondenserade mjölken och rör om. Vispa grädden fluffig och blanda med purén. Om du har en glassmaskin kör du smeten där i tills glassen är färdig. Om du inte har en glassmaskin häller du smeten i en stor bunke eller form och ställer den i frysen. Rör nu om i jordgubbsglassen en gång i halvtimmen de närmaste 3-4 timmarna. Om du rör om i glassen får du in mer luft i smeten och glassen blir ännu lite godare.

Ännu mera glass

Om du vill prova flera smaker och göra glassen på samma sätt, kan jag tipsa om både blåbärsglass och kaffeglass.  Om du är mer förtjust i sorbet kan jag rekommendera dig att prova rabarbersorbet, mangosorbet och vindruvsglass.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.