0
Dessert Söndagsbilden

Kaffeglass på enklaste sätt, mitt söndagsstilleben (33)

kaffeglass

Vi är väldigt förtjusta i kaffeglass, ja kaffe överhuvudtaget verkar finnas i generna på något vis i vår familj. När vi är på Gotland njuter vi gärna av Kaffi från Gute Glass och nu i sommar provade min mamma att göra sin egen kaffeglass på enklaste sätt. Det blev väldigt bra! Allt som behövs är grädde, kondenserad mjölk och ett par kaffekapslar (eller en espressomaskin). Och inte behöver du någon glassmaskin för att kunna njuta av denna ljuvliga glass. Tack för inspirationen, mamma.

Kaffeglass

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
1-2 st espresso

Vispa grädden tills den är fast. Blanda kondenserade mjölken med espresson och vänd försiktigt ned den i grädden tills allt blandats och blivit till en jämn smet. När det gäller espresson så började jag med en enkel men när jag smakade av smeten tyckte jag allt att kaffesmaken kunde bli ännu tydligare så jag valde att ta en till. Smaka av och se vad du själv tycker blir godast.

Nu kan du köra klart smeten i glassmaskin men om du som jag saknar en sådan kan du istället hälla smeten i en form. Jag brukar använda en avlång brödform. Ställ in i frysen och rör om någon eller ett par gånger i timmen för att undvika att iskristaller bildas. Det tar minst 3-4 timmar för glassen att bli helt klar.

Sedan är det bara att njuta av en riktigt god glass. Och vill man kan man förstås hacka lite choklad grovt och blanda ner i smeten. Det kan nog bli ännu lite godare.

Det här blir inte bara en god glass utan även mitt söndagsstilleben den här veckan.

Om du kanske tycker att du känner igen det här receptet så kan det bero på att glassen görs på samma princip som det jag kallar världens godaste jordgubbsglass. Ett av de allra tidigaste inläggen här på bloggen. För mer Blomster&Bakverk så vet du väl att du kan följa mig på både Facebook och Instagram.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Wilda 22 augusti, 2017 at 11:08

    Åh så vackert och det låter både smarrigt och enkelt :D

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.