Dessert Tips

Lakritsfudge och bloggtips – Peter bakar

30 december, 2016
lakritsfudge

Är du som jag, att de gånger du ska plocka ihop lite smågodis så är det lakritsfudge som först hamnar i påsen? Stora svarta och mjuka bitar som smälter i munnen. Fudge är något vi alltid gör till jul men jag har aldrig tänkt tanken att jag skulle kunna göra lakritsfudge själv. Tills Peter visade vägen.

Bloggtipset – Peter bakar

Peter Dahlberg är förskolläraren som var med i Hela Sverige bakar 2015. I vanlig ordning följde jag programmet och i samband med det började vi följa varandra på blogg och instagram. Peters blogg heter Peter bakar och på instagram hittar du honom som @peterbakar Peter är också en av flera som skriver och fotar recept till tidningen Glutenfri matlust, vilket jag skrev om häromdagen, så du hittar även en hel del glutenfri inspiration hos honom. Och massor av tårtor! Ja, en massa härliga recept på bakverk av olika slag så ett besök hos Peter är dagens tips.

Det är flera som förstått att jag älskar lakrits och jag blev oerhört glad när jag bland annat fick hem en burk saltlakritssirap och äntligen fick jag alltså använda den. Här hittar du receptet på Peters lakritsfudge. Det jag gjorde efteråt var att strö över lite lingonpulver. Blev gott med en lite syrlig brytning till det salta och så blev det julfint.

Nu ska jag leta mer inspiration till vad jag kan använda sirapen till. Eller kanske att du har något tips?

 

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.