Dessert Personligt

Små godbitar och stor dag, håll tummarna!

9 november, 2018
små godbitar vegansk chokladmousse

Nu tänkte jag bjuda på små godbitar av varierande slag. Dagen kommer att bestå av både matmässa, pirr i magen och prisutdelning. Och så lite om gårdagens godbit och till sist ett desserttips.

Prisutdelning och Sthlm Food & Wine

Idag börjar Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan och jag kommer att vara där större delen av dagen. Ska träffa matbloggsvänner och vara med på det program som Matbloggspriset anordnat.

Först ska vi få lyssna till Diana Diadonna Dontsova som ska prata om matstyling. Diana som vann Bästa Foto 2016 och Stora Matbloggspriset 2017. Är fortfarande så stolt att jag var nominerad tillsammans med Diana och Ta tillvara i den senare kategorin ifjol.

Vi kommer sedan att diskutera klimatsmart mat med KRAV-märkta företaget Grisoxen som ska berätta hur man producerar hållbar mat. Medverkar gör också den digitala marknadsplatsen Foodloopz som ska dela med sig av hur de arbetar för att minska matsvinnet i livsmedelsbranschen. Till sist en gemensam diskussion kring hur man på bästa sätt driver en blogg professionellt. Lär bli en innehållsrik dag.

Därefter kl 16:30 blir det prisutdelning vid Food & Wine-scenen. Har ju även i år blivit nominerad av Matbloggsprisets jury och denna gång i kategorin Bästa Foto. Är så oerhört glad bara att vara nominerad i just denna kategori och det tillsammans med ett gäng begåvade bloggkollegor. Det är många fantastiska bloggar som nominerats i flera olika kategorier, kika gärna in här för att se hela listan. Och klicka dig vidare till bloggarna och jag lovar att du kommer att bli bjuden på massvis med inspiration och kunskap.

Om du besöker Sthlm Food & Wine i helgen så besök gärna blogghörnan och scenen där flera matbloggare kommer att bjuda på matnyttiga tips. Kolla in hela programmet för Matbloggarna C15:39 här. Idag kommer min goda vän Tina med bloggen Grönt varje dag att bjuda på vego-ostar kl 12.45. Det tänker jag inte missa!

matlagning moderna museet

Malin Söderström och Moderna rostade höstgrönsaker

Självfallet kommer du att kunna äta gott på mässan också. Igår eftermiddag var jag inbjuden till Moderna Museet att laga mat tillsammans med fantastiska Malin Söderström. Malin är en av kockarna som bidragit med en rätt till årets upplaga av Kockarnas Krog som i år låter museernas stjärnkockar stå för menyn. Malin driver sedan många år tillbaka restaurangen på Moderna Museet. Vi fick laga en härlig rätt som heter Moderna rostade höstgrönsaker. En ljummen sallad med rostad rosenkål och friterad tofu från Yipin i Vallentuna. I salladen hade vi även broccoli, ostronskivling, lök, tomater, picklad rättika, wakame marinerad i ljus soja och ingefära, riven grönkål, röd spetskål och skuren romansallad. Vi rostade också helt bovete och toppade allt med furikake, sesamfrön, chiliflakes och riven nori samt en härlig jalapenodressing. Magiskt! Liksom att få stå och laga mat i ett restaurangkök, få träffa Malin och lyssna till hennes filosofi kring mat och hållbarhet och att få träffa en liten skara fina matbloggare. Både gamla vänner och nya bekantskaper. Bilder från eftermiddagen finns på Instagram stories och Facebook händelser.

vegansk chokladmousse

Små godbitar till dessert

Små godbitar var det också! När jag gjorde min rödbetshummus så sparade jag kikärtsspadet och gjorde min veganska chokladmousse. Alltså, det blir så gott! Ett trevligt sätt att servera moussen är i små portioner. Som här, i små glögg-glas. Det är också trevligt att göra flera olika små godbitar som man kan plocka av till dessert. Kanske en pannacotta, en bit brownie, en liten bit citronpaj, en tryffel eller lakritspralin. Blanda gärna sött, syrligt och lite salt.

Här har jag förresten toppat min mousse med den goda frukten persimon som nu finns i butik. Jag skalar den och kör i mixern till en puré. Gott till både dessert men också att toppa frukostens chiapudding eller overnight oats med.

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och göra mig klar för dagen. Och du, du kan väl hålla tummarna för mig idag. Tack!

P.S. Kommer att lägga upp bilder från dagen på stories, så häng med mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk D.S.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.