Dessert

Vindruvsglass. På bara vindruvor.

vindruvsglass

Vindruvsglass har plötsligt gjort entré i mitt kök och jag undrar varför det dröjde så länge. Jag som undviker vitt socker och vars mage inte riktigt går ihop med komjölk eller soja. Det här är ju perfekta glassen för mig. Det enda som behövs är vindruvor. Ja, du läste faktiskt helt rätt.

När jag googlar så inser jag att det är många som upptäckt hur gott detta är men det är tack vare att jag följer @ekotipset på Instagram som jag ganska nyligen fick upp ögonen för denna goda glass. Innan har jag läst tips om att det är så gott att frysa in vindruvor och ha som snacks eller fruktgodis varma sommardagar. Det har jag också provat nu, och det stämmer!

vindruvsglass

Vindruvsglass

Recept då, ja det behövs faktiskt inte. Det enda du behöver göra är att köpa hem en ask med ekologiska vindruvor. (Vi köper bara ekologiska då vi lärt oss att de o-ekologiska är värst vad gäller rester från bekämpningsmedel.) Just nu har flera matbutiker i min närhet riktigt bra pris på ekologiska druvor, så då kan man passa på att frysa in ett lager.

Gör så här

Skölj och torka druvorna. Lägg ut på en bricka och styckfrys. Mina var inne över natt men skulle tro 2-3 timmar räcker. Sedan är det bara att mixa tills du får en glassig konsistens. Ett riktigt bra tips om dina druvor varit länge i frysen, är att låta dem tina lite innan du kör igång mixern. Är man otålig som jag får man annars bara ett smul och det tar längre tid.

Tusen tack Ellinor för att du introducerade vindruvsglass. Och till er andra, följ Ekotipset för en massa bra och matnyttiga tips!

Mera glass!

Vill du ha mer glassinspiration av det lite nyttigare slaget kan jag varmt rekommendera denna mangosorbet.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ellinor Sirén - Ekotipset 3 september, 2018 at 09:35

  Den är verkligen god! Tack för att du delar med dig och tipsar om mitt konto! 💚

  • Reply Annelie Andersson 3 september, 2018 at 09:37

   Tusen tack för all klok inspiration du delar med dig av!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.