Dryck Söndagsbilden

Saft av rosa fläder och citroner

24 juni, 2018
saft rosa fläder citroner

Saft på blommor från vår rosa fläder

Nu står här en burk med blivande saft i kylskåpet. Flädersaft av rosa fläder, citroner och socker. Denna sommar provar jag ett nytt recept. Det ska egentligen även vara svartvinbärsblad i satsen men det har jag inga, så jag tog ett par extra blommor istället. Det blir nog bra. Framför allt tycker jag om att saften görs utan citronsyra. Rent, ekologiskt och närodlat.

Så som jag tidigare gjort fläderblomssaft kan du läsa mer om här, men personligen ska jag framöver undvika citronsyra. Och skulle du göra på detta sätt så kan du ta vara på citronerna och göra en god flädermarmelad.

my feldt Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga

’Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga’

Receptet kommer från My Feldts nyutgivna bok ’Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga’ (Bonnier Fakta). När jag läste att My skulle göra en bok och att bilderna skulle tas av hennes goda vän Linda Lomelino, ja då blev längtan efter denna bok oerhört stor. Båda två är stora förebilder. Passionerade med stark drivkraft och samtidigt jordnära och personliga. Och såklart kunniga och inspirerande.

Det blev ett litet äventyr med den där första signerade upplagan som försvann någonstans på vägen men till sist så landade den även i min brevlåda. Och den är så fin. Berörande läsning. Magiska bilder – magiska! Och så fantastiska illustrationer gjorda av My. En vacker personlig bok som man kan läsa bara.

rosa fläder och citroner

Om du inte har eller vill införskaffa boken så har jag sett att receptet finns här. På tisdag eller onsdag är det dags att sila av blommorna och göra det sista momentet. Sedan har vi en sats sommar på flaska att njuta av ett tag framöver. Ser fram emot att smaka det första glaset.

Söndagsstilleben

Det här får även bli mitt söndagsstilleben den här veckan. Kika gärna in på hashtaggen #söndagsstilleben på Instagram. Du hittar mig här @anneliesblomsterochbakverk och söndagsnöjet med söndagsstilleben delar jag framför allt med instavännerna Åsa @melvanius och Emma @emmathun.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emma Thun 25 juni, 2018 at 20:24

  Stod och fingrade på boken härom dagen – otroligt vacker! Är ju dock bland de sämsta i Sverige på klassisk fika så blev inget köp, men ångrar mig nästan…

  • Reply Annelie Andersson 25 juni, 2018 at 21:42

   Den är vansinnigt vacker! Och personlig. Vackra betraktelser. Tänker att man inte ens behöver baka något. Bara njuta av boken.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.