Dryck

Vit glögg med lime, en frisk fredagsdrink

9 december, 2016
vit glögg med lime

Att servera vit glögg med lime kall blir riktigt friskt och gott. Och så är det roligt att bjuda på glögg på ett nytt sätt.

I vanliga fall bjuds det inte på så mycket drinkar här på Blomster&Bakverk, det blir oftast smoothies eller hemmagjord saft i kategorin dryck, men idag vill jag bidra till julmyset med en lite annorlunda fredagsdrink. En drink kan självfallet vara både med och utan alkohol och i det här fallet går det precis lika bra med vilket som.

Låt mig presentera kall vit glögg med lime.

vit glögg med lime

Det här är något som mina föräldrar bjöd oss på en gång för många år sedan och jag blev så förtjust i smaken och friskheten. Visst kan det vara gott med en värmande glögg men jag har lite svårt för när det blir för sött. Det fina med den här drinken är att när glöggen serveras kall så blir det en helt annan smak. Och limen bryter av så fint mot sötman, för det är svårt att komma ifrån att glögg är sött. Vi har serverat vit glögg så här ett antal gånger och det blir alltid succé. Och en snackis då många har svårt för att gissa vad det är eftersom glögg vanligtvis serveras varm.

Servera gärna med ett par isbitar – och en kanelstång för ännu mera julkänsla. Hoppas nu att du blivit inspirerad och njut av fredagsmyset!

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Jeanette 9 december, 2016 at 10:40

  Har aldrig druckit kall glögg eller ljus glögg för att vara ärlig :) Men det låter väldigt gott.

 • Reply Emma T 9 december, 2016 at 12:55

  Ser gott ut! Pressar du i lime också, eller lägger bara i en skiva?

  • Reply Annelie Andersson 9 december, 2016 at 13:19

   Tack! Jag brukar nöja mig med att lägga i en skiva eller två men det är klart man kan pressa i lite saft också. Beror lite på hur mycket man gillar lime tänker jag :)

 • Reply ulrica 9 december, 2016 at 22:58

  Jag har aldrig provat vare sig vit eller kall glögg men det ser ljuvligt gott ut så jag bara måste testa.
  Bilderna ger mig en lyxig Great Gatsby-känsla, så där riktigt elegant och jag är stum av beundran!!

  KRAM fina du!

  • Reply Annelie Andersson 10 december, 2016 at 11:45

   Åh vad du är bra på att lämna kommentarer som man bara blir alldeles lycklig av! Särskilt idag när jag ligger nedbäddad med feber. Stor kram tillbaka till dig.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.