Frukost

Granola, nu med jordnötssmör

7 april, 2014

Smoothie är något jag tycker är väldigt gott och det är roligt eftersom man kan variera den så mycket. Allt efter tycke och smak och känsla för dagen. Något som jag gillar är att toppa smoothien med en riktigt god granola. Och den godaste granolan tycker jag är den man gör själv. Tidigare har jag tipsat om det här och detta receptet. Den som köps i butik innehåller oftast alltför mycket socker och jag gillar att kunna styra innehållet själv. Och nu har jag gjort en granola med jordnötssmör.

Provade ett recept som Katarina, Hovkonditorn, bjuder på. Ni har väl kikat in hos Hovkonditorn? Där hittar ni massvis med inspiration på framför allt lite nyttigare recept, men en härlig blandning och fina bilder. Katarina har också precis släppt sin andra e-bok med recept. Kan varmt rekommenderas.

Och receptet hittar ni alltså här. Jag kunde inte hitta 4-kornshavre, så jag använde ren havre bara. Och valfria nötter blev sötmandel och cashewnötter i min blandning. Har fått frågan vad jag köper för nötsmör (använder både mandel- och jordnötssmör) och jag köper oftast av detta märke, som är ekologiskt och med ett bra innehåll. Deras nötsmör består enbart av rostade mandlar/jordnötter som malts till ett fint smör. Den här är också god och finns i olika konsistens och med olika smak. Nötsmör är en bra källa till protein och gott både i chiapudding, i smoothies, på varma äpplen eller till ett fat med apelsinklyftor. Bland annat. Mycket energirikt dock så i lagom mängd blir njutningen allra bäst.

Med det här crunchet blir frukosten lite extra njutbar.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Katarina 7 april, 2014 at 11:37

  Tack för fina ord! Kram och ha en fin måndag!

 • Reply Malin 7 april, 2014 at 15:08

  Det här ser så gott ut! Det måste lagas så fort som möjligt :) /Malin

  • Reply annelie 8 april, 2014 at 16:13

   Men vad roligt att du blev så inspirerad!

 • Reply LiseLotte 7 april, 2014 at 15:29

  Tack för goa kommentarer. Jag själv är lite dålig på det just nu men jag ska bättra mig. Du tar också väldigt fina bilder.

  Kram

  • Reply annelie 8 april, 2014 at 16:12

   Tusen tack, LiseLotte. Man måste inte alltid kommentera, vet du. Kram.

 • Reply The Place To Be 7 april, 2014 at 15:43

  Men åh tusen tack! Detta måste jag testa. Jag äter ju rätt lite frukost som sagt, men det här ska jag nog kunna klämma ner hehe ;-). Ser jättegott ut!
  Kände inte till Hovkonditorn så där måste jag in och kika!

  Ha en fin måndag.
  Kram Malin

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.