Frukost

Mingelkvällen som bjöd på ny frukost

16 oktober, 2014
 
Ibland bara händer det saker, roliga saker. Och då är det bara att hänga på, tänker jag. I förra veckan var jag på en så inspirerande frukost och lite senare på dagen blev jag inbjuden till tidningen Kureras smygläsning av nya numret. Bara sådär. Smygläsningen ägde rum på Himlen Skybar, högst upp i Skrapan, med en vidunderlig utsikt över Stockholm. Fick med mig en god vän så som bonus blev det en stunds komma-ikapp-prat. Och så fick vi såklart ett exemplar av det purfärska numret och en otroligt fin goodiebag med massa godsaker som genast inbjöd till inspiration. Kurera är ett gratis magasin som finns att hämta på olika platser i landet. Upptäckte själv tidningen i våras av en slump och föll direkt för det matiga innehållet med massvis av läsvärd fakta och god inspiration. Kurera har också en riktigt bra hemsida och finns även på instagram och facebook
 
 
När jag kom hem på kvällen botaniserade jag såklart i min goodiebag och hittade en påse açaipulver. Något som ofta dyker upp i mitt instagramflöde är ’açaibowl’ så det tänkte jag blev ett utmärkt tillfälle att äntligen få prova till frukost.
 
 
Det här behövs till 1 portion:
 
1 msk açaipulver
1 liten fryst banan i bitar
1 dl frysta hallon
1,5 dl kokosmjölk
 
Mixa açaipulver med banan, hallon och kokosmjölk. Ta halva mängden koksmjölk först och späd sedan tills konsistensen är bra. Häll upp i skål. Toppa med det du har hemma. Lite granola, kokosflarn och gojibär passade fint hos mig denna morgon.
 
Tips! När bananen i fruktskålen blir sådär mogen, skär och frys in i bitar. Brukar dela en banan i 3-4 bitar. Styckfrys och förvara sedan i låda eller påse. Lätt att ta fram den mängd som behövs. 
 
Açai är en superfrukt som innehåller både omega 6 och 9 och är sex gånger starkare än blåbär. Superfrukten växer vilt i Amazonas regnskog. Rekommenderad dagsdos är 1 matsked. Açai kan också användas i juice, yoghurt eller smoothies. Läs mer här
 
God morgon till er och hoppas ni njutit en god frukost.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.