Frukost

Chiapudding med krydda

27 februari, 2016

Chiapudding kan man göra på så många sätt och variera sig med både kryddor och tillbehör. Idag blev det en lite kryddig variant som smaksatts med gurkmeja och ingefära. Och så har jag upptäckt hur himla gott det är att varva puddingen med blodapelsin. Ja, och så fanns det ett par mangobitar kvar i frysen som fick vara med. Och så hackade pistagekärnor på toppen. Ett riktigt gott sätt att inleda helgen.

Så här gör du:

Mixa ca 2 dl valfri mjölk med 2-3 msk chiafrön, 1 krm gurkmeja och 1 krm ingefära. Häll på burk, låt stå ca 10 minuter, blanda runt med en gaffel, sätt på lock och låt stå i kyl över natt. Om du har en mixer tycker jag att det blir en skillnad i krämigheten om man istället mixar sin pudding. Chiafröna krossas också något och tas lättare upp av kroppen. Klart att servera morgonen därpå.

Om du söker på chiapudding i sökrutan högst upp till höger får du fram ännu mer nyttig och god frukostinspiration.

Bild från Sandbergs trendrapport.

En av frukostbilderna från mitt instagram lånade jag ut till Sandbergs Tapeter då de behövde en bild på chiapudding till sin quiz som de tagit fram i samband med sin trendrapport. Vill du läsa matnyttigt och njuta vackra moodboards, ladda ner rapporten. Och gör deras quiz, jag blev inte helt oväntat ’Odlare’. Så här står det:

Odlaren uppskattar allt som växer. Blommor och grönsaker blir till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Det egna odlandet, storskaligt som småskaligt, handlar om ett intresse för det naturliga och hållbara. Intresset för naturen avspeglar sig självklart i hemmet där väggarna får blomma ut och där den personliga dekoren till allra största del består av en blandning av det säsongen kan erbjuda. För odlaren finns inget bättre än ett hem fullt av liv i ständig förändring.

Jamenvisst låter det som jag. Njut nu av lördagen♥

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Emma 28 februari, 2016 at 09:56

  Det var ju så många vackra bilder i quizen, inkl. din, så det var svårt att välja:) Testade tre gånger och valde lite olika men blev ändå sökare alla tre gånger så jag får nog acceptera min roll ;)

 • Reply Trädgård På Djupet 3 mars, 2016 at 16:02

  Blir alltid så inspirerad av dina puddingar! Jag brukar inte mixa fröna i mjölken, bara blanda och stå över natt. Det var himla gott med clementiner till också! Får nog göra en ny sats ikväll!

  • Reply annelie 3 mars, 2016 at 22:13

   Tack, det gör mig glad! Jag brukade också bara blanda tills jag läste att man tillgodogör sig alla nyttigheter bättre om man krossar fröna och då märkte jag också att konsistensen blev mycket bättre. Så som jag tycker om det. Visst är det gott med citrusfrukter till! Tack för att du tog dig tid att skriva några rader.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.