Frukost Glutenfritt

Frukost på burk

25 mars, 2014
 
Det här med frukost på burk är himla fiffigt tycker jag. Allt rörs ihop på kvällen och blir klart i kylen över natt. På morgonen är det bara att plocka fram sin burk och lägga på lite topping och sen njuta frukost. Har ju tidigare skrivit om en av mina frukostfavoriter, chiapuddingen. Den har nu fått konkurrens. I helgen blev det äntligen av att jag vågade prova ‘overnight oats’, eller Davosgröt som det också kallas. Och det känns redan som en riktigt god och hälsosam ny vana. Min davosgröt toppade jag den här morgonen med quinoapuffar, solrosfrön, pumpakärnor, färska hallon och kokoschips.
 
 

Det här behövs:
 
1 dl havregryn (jag använde glutenfria)
2 dl naturell yoghurt (jag använde havrebaserad)
4 msk blandade bär (tar en blandning av det som finns i frysen)
1 tsk solroskärnor
1 tsk pumpakärnor
Vaniljpulver, en gnutta (kan uteslutas)
 
Rör ihop alltsammans på kvällen, på med locket och in i kyl över natt.
 
Det blir inte enklare än så. Och riktigt gott. 
En hälsosam start på dagen – prova!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.